Britská folk-rocková kapela Mumford and Sons dnes vydáva avizovaný nový album Wilder Mind. Ich tretiu štúdiovú nahrávku si môžete vypočuť v plnej dĺžke na Deezeri.

Mumford and Sons už svojím prvým albumom Sigh No More (2009) očarili verejnosť aj kritikov. Svoje úspechy potvrdili následne aj albumom Babel (2012), ktorý sa môže pýšiť nielen miliónmi predaných kusov, ale aj prestížnymi oceneniami Brit Award a Grammy v hlavnej kategórii Album roka.

Vo februári minulého roka sa kapela vrátila do londýnskych Eastcote Studios, kde kedysi nahrávala aj svoj debut Sigh No More. Začalo sa tak osemmesačné písanie a nahrávanie demonahrávok v spolupráci s uznávaným producentom Jamesom Fordom, ktorý stojí za úspešnými albumami Arctic Monkeys, Florence & The Machine či The Klaxons. A práve Ford stojí aj za dosť výraznou zmenou zvuku kapely. Na novom albume teda nečakajte brnkanie na banjo, ale nástup syntetizátorov a elektrických gitár.


Členovia kapely počas posledného turné zistili, že väčšine novo napísaných piesní, ktoré si skúšali hrať na zvukovkách, chýbajú mnohé akustické nástroje, ktoré kedysi zvykli často využívať. "Nebolo to tak, že by sme si pri písaní nových songov inštrumentálne nástroje zakázali. Jednoducho to nejako samé vyplynulo. Navyše sme si opäť zamilovali bicie," dodávajú členovia kapely.

Ich slová potvrdzuje aj pilotný singel Believe, ktorý bol predstavený už v marci a bol prijatý s obrovským nadšením. Mumford and Sons, ktorí sú momentálne hudobne prirovnávaní napríklad k ranej tvorbe ich kolegov z Coldplay, na nový album Wilder Mind zaradili celkom dvanásť piesní a je viac ako pravdepodobné, že so zmenou zvuku sa ich fanúšikovská základňa ešte viac rozrastie.

Počúvajte deluxe verziu albumu s bonusom štyroch koncertných verzií skladieb na Deezeri: 


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Dominika Dirgasová z vydavateľstva Universal Music.  

Súvisiaci interpreti: Mumford & Sons