Celeste Buckingham s mladšou sestrou Carmel nahrali pred niekoľkými týždňami spoločný duet Gone. Včera večer k nemu mladé speváčky zverejnili videoklip, ktorý za jedinú noc dosiahol takmer 20-tisíc videní. Výnimočné video zároveň posúva hranice slovenských vizuálov, ktoré dosahujú čoraz vyššiu a kvalitnejšiu úroveň spracovania.

"Gone je pieseň so silnou myšlienkou. Hovorí o tom, že niekedy nás ľudia jednoducho sklamú a my si musíme povedať dosť," vysvetľuje tému piesne Celeste Buckingham. S novým singlom, ku ktorému text napísala práve mladšia sestra speváčky, Carmel, si talentované duo vlastne splnilo sen. "Pracovať na Gone spoločne bola veľká zábava. Veľmi sme chceli urobiť spolu pesničku a sme rady, že sme to dokázali!" teší sa pätnásťročná textárka a skladateľka.

Režisérom videa sa stal Čech Tomáš Kasal, ktorý so Celeste spolupracoval už počas natáčania klipu Run Run Run. Takmer 18-hodinové nakrúcanie neďaleko Prahy, ktoré sestry absolvovali väčšinou v noci, našťastie obe zvládli na výbornú. "Spolupracuje sa s nimi úžasne, majú štýl, šmrnc, skvele sa pohybujú i spievajú. Snažil som sa vykresliť ich jednotlivé osobnosti i spôsob, akým prežívajú emócie a prichádzajúce životné výzvy. Pracovať s takými talentovanými a krásnymi dievčatami, akými sú Celeste a Carmel, je pre mňa vždy česť," pochvaľuje si režisér.
 
Vizuálna podoba piesne Gone, v ktorej speváčky tancujú na slnkom zaliatej lúke, či v dyme pri šľahajúcich ohňoch, však obsahuje aj určité napätie. Filmové sekvencie sú popretkávané vybuchujúcim autom, nočnými zábermi na maskovaných rebelov a napokon aj zásahom polície. Aj samotný song má väčší drive. V porovnaní s ostatnými singlami Celeste je viac rockovejší a ráznejší a speváčka v ňom ukazuje i nové, dosiaľ neznáme polohy svojho hlasu. Môže za to pravdepodobne aj zmena slovenskej produkcie za americkú, v ktorej pozadí stojí mladý producent John White.


Text: redakcia (zdroj: Agentúra Slavica)
Foto: Lukáš Dvořák 

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham