Anglická formácia The Prodigy sa v rámci európskeho turné k novému albumu The Day Is My Enemy (2015) predstaví vo Viedni aj Prahe. V rakúskej metropole vystúpia 13. novembra v miestnej Stadthalle, pričom špeciálnym hosťom koncertu bude americká hip-hopová skupina Public Enemy. O tri dni neskôr sa The Prodigy predstavia v pražskom klube Forum Karlín.

V Prahe sa predstavia v predvečer výročia Nežnej revolúcie (16.11.) na pozvanie organizátorov festivalu Trutnoff. Do Českej republiky sa tak vrátia už po troch mesiacoch, keďže na spomínanom festivale boli v lete headlinerom. Podľa organizátorov na nich atmosféra festivalu zapôsobila, preto bolo jednanie o ďalšom koncerte jednoduchšie.

Pôjde o jeden z mála koncertov v menších, takmer klubových priestoroch v rámci jesenného turné kapely, väčšina sa totiž uskutoční vo veľkých športových halách. Príležitosť zažiť britskú elektronickú legendu v "komornejšom" prostredí tak bude mať v Prahe len 3000 najvernejších fanúšikov.


Formácia The Prodigy vznikla v roku 1990 v meste Braintree a jej súčasnú zostavu tvoria Liam Howlett, Keith Flint a Maxim. Na konte majú štúdiovky Experience (1992), Music For The Jilted Generation (1994), The Fat Of The Land (1997), Always Outnumbered, Never Outgunned (2004), Invaders Must Die (2009) a spomínanú The Day Is My Enemy (2015), pričom okrem prvej menovanej sa všetky umiestnili na prvom mieste britského albumového rebríčka.

Ten okrem toho dobyli aj s kompiláciou Their Law: The Singles 1990 - 2005 (2005). Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako No Good (Start The Dance), Voodoo People, Firestarter, Breathe, Smack My Bitch Up či Omen. Na konte majú napríklad dve BRIT Awards, tri MTV Video Music Awards, päť MTV Europe Music Awards či dve nominácie na Grammy.

Zdroj: SITA, Trutnoff
Foto: Facebook.com/theprodigyofficial

Súvisiaci interpreti: The Prodigy