Mladá speváčka a skladateľka Sima Martausová popri koncertovaní, prezentovaní dvoj-platinovej nahrávky "Dobrý deň, to som ja" a hraní v divadle stihla napísať viac ako štyridsať nových piesní. Časť z nich sa koncom októbra objaví na jej novom autorskom albume. Vypočujte si ochutnávku.

Nový album s názvom Na pravom poludní dokončila interpretka počas leta spolu so svojimi "Piatimi chlapmi v kapele" - skupinou, ktorú tvoria Igor 'Ajdži' Sabo (bicie), Martin Zajko (gitary, mandolíny, ukulele), Pišta Lengyel (gitara, steel guitar), Martin Gašpar (kontrabas, basa) a Martin Wittgruber (klávesy, akordeón). Na nahrávke by sa ako hostia mali objaviť Juraj Bartoš (trúbka) a Roman Harvan (violončelo).

Novinku nahrávala Sima opäť v štúdiu Cobra Sound so zvukárom Maťom Čemom a pod producentským dohľadom Jožka Šeba. Prvým singlom z albumu, na ktorý si skladateľka napísala všetky pesničky sama, bola letná pieseň Karavan. Aktuálne sa do éteru dostáva aj jej nový singel Buď mi doktorom. "Predstavila som si niekoho, kto by dokázal liečiť dušu, zlomené srdce a bol by takým doktorom, ktorý ma vždy dostane zo všetkého, čo ma trápi," uviedla o novinke Sima.


Album Na pravom poludní bude obsahovať 12 nových autorských piesní a dva bonusy. Mnohé z nich už mohli diváci počuť a vidieť na koncertoch, ktoré Sima Martausová absolvovala nielen na Slovensku, ale aj na Morave. Okrem iného vystúpila ako hosť koncertu Richarda Müllera v Pezinku, ako predskokan Tomáša Klusa v Hranicích na Moravě a s veľkým ohlasom absolvala i koncertnú premiéru na festivale Pohoda v Trenčíne.

Zaujímavosťou je, že text jej skladby Normálny život oslovil aj Ľudmilu Žigovú z Katedry slovenského jazyka FF UK a objaví sa v pripravovanej učebnici slovenského jazyka pre cudzincov s názvom Praktikum zo slovenskej gramatiky a ortografie pre cudzincov.

Nadchádzajúce koncerty Simy Martausovej:

28. 10. - Martin  
3. 11. - Prešov
4. 11. - Spišská Nová Ves
5. 11. - Košice
6. 11. - Poprad
7. 11. - Žilina
3. 12. - Trenčín
10. 12. - Nitra
18. 12. - Nové Mesto nad Váhom
19. 12. - Bratislava

Informácie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry pro:messa.

Foto: Veronika Valúchová

Súvisiaci interpreti: Sima Magušinová