Veronika a Daniela Nízlové alias TWiiNS už niekoľko mesiacov priebežne informujú o svojich aktivitách za veľkou mlákou. V lete sa pochválili natáčaním videoklipu s raperom Snoop Doggom a pred pár dňami uzrel svetlo sveta ich duet s ďalšou americkou hviezdou. Príťažlivé dvojičky sa rozhodli zaujať "tradične americky" - sexom.

TWiiNS v piatok ráno odpremiérovali na Fun rádiu song s názvom One Night Stand, na ktorom spolupracovali s americkým raperom Flo Ridom. Autorom tanečnej piesne je spevák Mauri, ktorého slovenskí poslucháči poznajú z letného hitu Ma Cherie. TWiiNSky ju nahrávali v štúdiu vo Švajčiarsku a samotný Flo Rida svoj part odrapoval údajne už minulý rok. Medzitým však pesnička menila svoju podobu až do dnešnej, za ktorú sa komerčný interpret hanbiť vôbec nemusí - pre rádiá je One Night Stand alebo ak chcete "Sex na jednu noc" ako stvorený.

Sexi dvojičky sa rozhodli zviezť na modernej vlne a okrem hudobného elektro-danceového podmazu s prvkami dubstepu ani textovo neprišli s ničím novým. Už od začiatku dávajú jasne najavo, o čo im ide: "Potrebujem sex na jednu noc, túto noc ho musím mať, stále môžeme byť priatelia, ak bol sex v pohode..." Nechýbajú tiež obligátne slovíčka, ktoré musí mať každý správny "diskotékový hit" ako party, dancing on the floor, flashing lights či rock that body. Vskutku originálne.


Čo si myslia poslucháči

Na našej facebookovej stránke sme užívateľov poprosili, aby k pesničke napísali krátke recenzie. Drvivá väčšina z nich bola k TWiiNSkam neúprosná a neodpustili si drsné slová. "Viem si predstaviť túto pesničku, ako hrá na putovných kolotočoch z priestorov autodromu," komentoval jeden z nich a ďalší sa ironicky pridáva: "Som rád, že aj tak malá krajina akou sme, mohla prispieť do veľkého svetového odpadového koša hudobného priemyslu, kde je hudba až na poslednom mieste." Iní sa zas nezmohli na iné ako strohé zhodnotenia "ble", "fuj", "horšie ako Tomi Popovič" či svojské "mám chuť na lobotómiu" alebo "púšťal by som to v slučkách na rokovaniach vlády". Príznačný je tiež fakt, že komentovanie skladby na Youtube nie je povolené.

Objavil sa síce i pozitívny názor ("...Cítiť tam vplyv DJ Antoine či Avicii. Je to niečo, čo sa pýta o hranosť v rádiách a na každú dobrú párty..."), na hlbšie zamyslenie je však nasledujúci komentár, ktorý opäť vracia pozornosť k hudobnému obsahu slovenských rádií: "Poslucháči rádia Expres a Európa 2 už teraz slintajú nad týmto trápnym veľdielom zbúchaným z piatich samplov a piatich viet v texte!" Je teda otázne, prečo je hudobným trendom práve tanečná hudba s povrchnými textami na štýl YOLO, keď množstvo poslucháčov k nej pristupuje skôr negatívne.

Táto záhada je záhadou práve preto, že obľubou daného žánru na základe calloutov sa oháňajú práve rádiá. V rámci nich sa testuje, ktoré piesne budú zaradené do vysielania, no ťažko povedať, kam zmizli všetci tí, ktorým sa podobná hudba páči. Odvšadiaľ je totiž počuť najmä negatívne ohlasy, ktoré vytvárajú predstavu, že o takéto piesne ľudia záujem nemajú. Klamú teda rádiá alebo sa len málokto prizná k tomu, že jeho vkus spadá pod mainstreamovú hudbu bez hlbšej myšlienky? Zdá sa, že tém párty, tanca a sexu ešte hudobný svet presýtený nie je.

Text: Hudba.sk
Foto: Facebook.com/TWiiNSmusic

Súvisiaci interpreti: Tweens