Americká speváčka Pink sa stala ambasádorkou Detského fondu OSN (United Nations International Children's Emergency Fund, UNICEF). Tridsaťšesťročná interpretka potvrdila informáciu v pondelok v televíznej šou Good Morning America, kde tiež prezradila, že s organizáciou chcela spolupracovať už veľmi dlho.

Už v júli napríklad navštívila Haiti, kde sa stretla s deťmi a matkami trpiacimi nedostatkom jedla. Ako ambasádorka sa bude zameriavať na otázky detského zdravia, špeciálne na aktívny životný štýl a stravovanie. Pink sa tiež stala hovorkyňou programu Kid Power, ktorý sa snaží inšpirovať deti k zdravému životu prostredníctvom rôznych projektov.

Pink, vlastným menom Alecia Beth Moore, odštartovala hudobnú kariéru v dievčenskej skupine Choice. Po jej rozpade sa vydala na sólovú dráhu a postupne uviedla na trh albumy Can't Take Me Home (2000), Missundaztood (2001), Try This (2003), I'm Not Dead (2006), Funhouse (2008) a The Truth About Love (2012). Je tiež členkou pesničkárskeho dua You+Me, ktoré má na konte album Rose Ave. (2014). Trojnásobná držiteľka Grammy je od roku 2006 manželkou Careyho Harta, s ktorým má štvorročnú dcéru Willow Sage.

Zdroj: SITA (People.com, Abcnews.go.com, archív)
Foto: John Shearer/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Pink