Spevák Robo Opatovský má nový projekt, v rámci ktorého hrá spolu s talentovanými mladými hudobníkmi výrazne upravené verzie známych skladieb od svetových hviezd. Ako prvú ochutnávku zverejnil video so záznamom z vystúpenia, na ktorom v unikátnej podobe predviedol známy depešácky hit People Are People.

Spevák Robo Opatovský, ktorý má na konte desiatku albumov, tento rok prichádza s projektom, ktorý v našich zemepisných šírkach nemá obdoby. Svetové hity v ňom upravil tak, ako ich zaručene nepoznáte. "Tento nápad vznikol veľmi spontánne. Veľmi ma baví interpretovať swingové štandardy, mám rád štýl bossa nova a salsa. S projektom Overtime by som chcel spropagovať kvalitnú hudbu cez známe popové hity. V originálnych, nových úpravách, v akých ich poslucháči nikdy nemohli počuť," hovorí spevák.

Hrajú jazz, no majú prehľad aj v pop music

Cieľom projektu je spropagovať na Slovensku žánre ako swing, bossa nova, groove či salsa. Repertoár Overtime tvoria najväčšie svetové hity od interpretov ako Lenny Kravitz, Sting či Metallica. O ich nové unikátne aranžmány sa postarali fenomenálny český kontrabasista a aranžér Josef Fečo a spoločne s ním aj samotní členovia formácie, ktorých si Robo Opatovský precízne vyberal. Ich mená sú dobre známe najmä fanúšikom slovenského jazzu.

"Za tie roky, čo sa venujem hudbe, som spoznal množstvo muzikantov, ktorí ma hudobne veľmi ovplyvnili. Najlepšie sa mi spolupracuje práve s hráčom na klavír Tomášom Gajlíkom, veľmi talentovaným iba 17-ročným hráčom na bicie Dávidom Hodekom a kontrabasistom Robom Raganom ml. Sú to naozaj vynikajúci muzikanti, ktorí radi hrajú swing / latin štandardy, každý z nich má vlastné hudobné projekty, odohrali množstvo koncertov a majú veľké improvizačné schopnosti. A pritom majú rozhľad aj v popovej scéne," teší sa Robo Opatovský.  

"Na výbere skladieb sme sa museli všetci jednohlasne zhodnúť. Veľa skladieb výberom neprešlo len na základe toho, že sa jednému z členov nepáčila. Som rád, že v repertoári Overtime sú aj tri moje vlastné skladby," dodal Robo Opatovský, ktorý chce Overtime fanúšikom predstaviť aj na koncertnom turné. Prvé zverejnené video s vykľudnenou verziou skladby People Are People je zároveň ukážkou živého vystúpenia.


TIP: V jednoduchosti je krása: Hit Depeche Mode v podaní Luno vás pohladí na duši

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený a doplnený redakciou. Viac na www.facebook.com/robo.opatovsky.fanpage.

Foto: Samuel Hindi

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský