V týchto dňoch sa do éteru dostáva druhý spoločný singel Bystríka a Roba Pappa. Pesnička o hľadaní životnej lásky vychádza na verejnosť symbolicky práve v máji, ktorý je s láskou nerozlučne spojený. Tak ako pri predchádzajúcej skladbe Všetko sa zmení ide aj tentoraz o spoločný autorský počin obidvoch spevákov.

Singel s názvom Len jedna noc, v ktorom Bystrík otextoval hudbu Roba Pappa, sa nahrával v prešovskom štúdiu Sedem a producentsky sa na ňom opäť podpísal Vlado "Randy" Gnepa. "Nahrávanie bola pre mňa veľká zábava. S touto pesničkou som bol spokojný od začiatku a hneď ako sa jej Randy chytil, som vedel, že to ide správnym smerom. Je to jedna z našich najrýchlejších pesničiek vôbec," povedal Robo Papp.

Singel sprevádza druhá časť fotografií veľkovýpravného fotenia, ktoré prebehlo koncom minulého roka. Kým prvá časť, ktorá bola zverejnená spolu s prvým singlom, prezrádzala, čo chalanov spája, táto druhá, naopak, ukazuje to, na čo majú úplne odlišný názor. "Spolu s prvým singlom sme chceli odkomunikovať to, čo chalanov spája, aby sme vysvetlili ich spoluprácu, prečo sa rozhodli hudobne vydať na spoločnú cestu. Teraz, práve naopak, chceme ukázať, že aj keď majú veľa spoločného, každý z nich je osobitá bytosť s vlastným názorom na svet. Aj v týchto piatich fotografiách je skrytý príbeh a úprimná výpoveď obidvoch z nich," vysvetľuje manažérka Iveta Haulíková. Zaujímavosťou je, že fotografie sú použité aj ako bilbordy, ktorými dvojica propaguje spomínaný singel.

"Lachapellovské" fotky ako zdroj pobúrenia

"Druhá vlna fotenia bola zaujímavejšia ako prvá, pretože ukazujeme rozdielnosť našich názorov a pováh, ktoré vyjadrujeme fotografiami. Na fotení sme si užili kopec zábavy, aj keď dohodnúť sa na vizuáli fotiek bolo niekedy dosť ťažké. Podstatné však je, že aj keď sme vo veľa veciach rozdielni, tak hudba nás vždy spája," povedal Bystrík. Papp tiež priznal, že ho toto fotenie bavilo viac, a to aj napriek konfrontáciám. "Keďže išlo o to, čo nás s Bystríkom rozdeľuje, tak sme sa o fotkách aj veľa hádali, kým sme dospeli k výsledku, s ktorým sme obidvaja spokojní. Som si istý, že niekoľkých ľudí týmito fotkami pobúrime, ale sú o tom, akí sme," uviedol Robo.

Inšpiráciou pre unikátne fotky bol svetoznámy fotograf David Lachapelle. "Mám radosť, že sme sa mohli na našom malom Slovensku pokúsiť o niečo také náročné, ako je priblíženie sa fotografiám Davida Lachapella. Naša scéna bola veľká a bolo pre mňa potešením vymyslieť svietenie tak, aby pôsobilo presvedčivo "lachapellovsky". Tento projekt je v rámci Slovenska naozaj jedinečný, a to nielen svojou formou, ale najmä obsahom. Vtipné výpovede jednotlivých fotografií sú chalanom ušité na mieru. Myšlienky a fakty, ktoré chceme prostredníctvom tohto konceptu vyjadriť, by nemohli byť použité na žiadne iné dve osoby ako Bystríka a Roba. Išli sme najmä po obsahu fotografií a až následne sme sa zamýšľali nad ich vyobrazením," ozrejmil Peter Frolo, ktorý na fotografiách spolupracoval s hlavnou fotografkou projektu Zuzanou Gavulovou.

Oficiálny videoklip k singlu sa bude točiť začiatkom júna na hrade Grand Castle v Liptovskom Hrádku. Zatiaľ si môžete pozrieť "fotoklip" k pesničke pozostávajúci zo zákulisných záberov z fotenia. Samotné konceptuálne fotografie nájdete v galérii.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Iveta Haulíková, manažérka Bystríka a Roba Pappa.

Foto: Zuzana Gavulová a Peter Frolo

Súvisiaci interpreti: Bystrík, Robo Papp