Legendárny Peter Gabriel sa už v pondelok 5. mája predstaví na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. S prípravami jeho koncertu však majú organizátori plné ruky práce, keďže hudobník má niekoľko špeciálnych požiadaviek.

Peter Gabriel, ako aj členovia jeho kapely a produkčný štáb sú vysadení na zdravú stravu. V požiadavkách na organizátora koncertu sa tak objavuje celý rad vecí, ktoré sú toho dôkazom. V šatni musia byť pripravené organické čučoriedky, maliny, jahody, banány, kiwi a čerešne. Hudobník taktiež požaduje rôzne druhy orieškov - od mandlí, kešu, makadamových, až po pekanové orechy. To všetko na klasických kuchynských riadoch, jednorázové plastové poháre či tanieriky sú neprijateľné.

Ako jedlo sa mu bude pripravovať jednoduchá ovsená kaša, vanilkové ryžové mlieko, Miso polievka, hummus, a to všetko z organických surovín. Do čaju si Gabriel praje výlučne med manuka, ktorý má antioxidačné a antibakteriálne účinky. Zaujímavosťou je, že sa do jeho šatne v žiadnom prípade nesmie vniesť nejaké mäso či výrobky z neho. Krátko pred koncertom dokonca absolvuje priamo v hale masáž. Masírovať ho musí žena a základným heslom je "pokoj".

Predstaví slávny album So

Koncert, ktorý sa uskutoční 5. mája na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, je súčasťou európskej časti turné Back To Front, na ktoré hudobník vyrazil pri príležitosti 25. výročia vydania slávneho albumu So (1986). Album obsahuje niekoľko veľkých Gabrielových hitov a obľúbených piesní, vrátane In Your Eyes, duetu s Kate Bush Don’t Give Up či Big Time. Na platni sa podieľali známi hudobníci ako Lori Anderson, Stewart Copeland, Daniel Lanois, Jim Kerr, Bill Laswell alebo Nile Rodgers.

Peter Gabriel pôsobí na scéne už od roku 1967. Preslávil sa ako spevák a flautista kapely Genesis. Po odchode z legendárnej formácie odštartoval v polovici 70. rokov sólovú kariéru. Postupne vydal deväť štúdioviek, z ktorých komerčne najúspešnejšia bola práve So. Jeho zatiaľ posledným albumom je nahrávka New Blood (2011). Na svojom konte má tri Brit Awards, šesť Grammy a trinásť MTV Video Music Awards.

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

Zdroj: XL, archív Hudba.sk, SITA
Foto: PR / XL promotion

Súvisiaci interpreti: Peter Gabriel