Tohtoročná jar sa pre fanúšičky chlapčenskej skupiny One Direction nezačala dobre. Odchod jedného z členov sa stal nepochybne najdiskutovanejšou udalosťou v školských laviciach po celom svete a nejedna tínedžerka určite uronila pár sĺz. Situáciu nezľahčuje ani fakt, že mnohí neprajníci hovoria o začiatku konca najúspešnejšieho boybandu súčasnosti.

Pred pár dňami sa však stalo niečo, čo do celej kauzy okolo Zayna Malika prinieslo kus láskavého humoru a empatie. Postaral sa o to celkom nečakane najslávnejší teoretický fyzik Stephen Hawking. 73-ročný anglický vedec, ktorého organizmus je kvôli amyotrofickej laterálnej skleróze (ALS) takmer úplne paralyzovaný, je známy svojou záľubou v irónii a sarkazme a okrem svojho výnimočného životného osudu a charakteru sa preslávil napríklad aj účinkovaním v rôznych seriáloch od Star Treku až po Simpsonovcov a Futuramu. Skrátka, stal sa z neho popkultúrny fenomén, ktorý sa vďaka elektronickému hlasovému syntetizátoru dostal aj na nahrávky kapely Pink Floyd či do novej verzie klasického hitu britských komikov Monty Python.

Minulý víkend sa Hawking prostredníctvom naživo premietaného hologramu predstavil v Sydney Opera House, kde z univerzity v Cambridge rozprával o vesmíre, čiernych dierach, budúcnosti ľudstva a svojom živote s ALS. Priestor však dostali aj otázky od fanúšikov, a práve v tomto momente dostal príležitosť vyjadriť svoju podporu dievčatám a mladým ženám, ktoré v marci hlboko zasiahla správa o Malikovom odchode z One Direction. "Aký je podľa Vás kozmologický efekt odchodu Zayna z One Direction, ktorý následne zlomil srdcia miliónom tínedžeriek po celom svete?" - znela vtipná otázka od istej Samanthy, ktorú moderátor večera prečítal s dodatkom, že vôbec nemá šajnu, o čo ide, ale Stephen tieto veci určite sleduje a pozná.

Nasledoval smiech publika a po krátkej chvíli vtipná a nesmierne optimistická odpoveď geniálneho vedca. "Konečne otázka o niečom naozaj dôležitom... Moja rada pre ktorékoľvek dievča so zlomeným srdcom je, aby venovalo pozornosť štúdiu teoretickej fyziky. Pretože jedného dňa sa možno dokáže existencia viacerých vesmírov. Nie je mimo sféry pravdepodobnosti, že niekde mimo nášho vesmíru sa nachádza iný vesmír - a v tom vesmíre je Zayn stále v skupine One Direction," uviedol Hawking a napokon za veľkého aplauzu dodal, že dievča, ktoré túto otázku položilo, môže byť v paralelnom vesmíre šťastne vydaté za Zayna.

Takže, milé "directionerky", nezúfajte! Stephenovi Hawkingovi, ktorému vo veku 21 rokov lekári predpovedali maximálne dva-tri roky života, naozaj môžete veriť, že nádej zomiera posledná.



Text: Hudba.sk (zdroj: Theguardian.com)
Foto: AP Photo/Elizabeth Dalziel + Andrew Estey/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: One direction