Slovenský skladateľ, gitarista a producent Juraj Kupec nedávno oslávil 52. narodeniny a intenzívne pracuje na novom autorskom albume Všetko je ako má byť, ktorý by mal vyjsť na jeseň. Už pred pár týždňami z neho zverejnil pesničku Občas zabúdam, otextovanú Simou Martausovou. Teraz posiela do radií ďalší kúsok.

Skladba Medzi nami je dielom autorskej dvojice Juraj Kupec a Laco Ontko a sprevádza ju lyric video. Okrem intenzívnej práce na nových pesničkách stíha aj produkovať iné projekty a nedávno so svojou skupinou vystúpil pred dvoma hudobnými legendami. Pred britskou hardrockovou kapelou Uriah Heep sa predstavil 11. júna v takmer vypredanej bratislavskej Inchebe. Odohral tam približne 40-minútový set svojich nových skladieb z pripravovaného albumu. Jeho koncert patrične ocenilo aj fanúšikovské publikum Uriah Heep.

"Pozval som Juraja Kupca, pretože sa mi jeho rocková hudba a štýl, akým ju robí so svojou kapelou, presne hodila na tento koncert," povedal organizátor koncertu Raymond Kaňa. "Bolo pre nás veľkým potešením a cťou zahrať si pred legendárnymi Uriah Heep. Je to jedna z mojich srdcových kapiel, na ktorej som vyrastal. Keď som mal 15 a učil sa hrať na gitare, som neustále počúval aj ich platne a sníval o tom mať svoju kapelu. Vtedy by mi ani vo sne nenapadlo že raz budem mať tú česť si pred týmito velikánmi zahrať. Bol to pre mňa veľký zážitok stáť s nimi na jednom pódiu," prezradil Juraj Kupec.

Juraj Kupec predskakoval v Holíči Elánu Zdroj: archív J. Kupca

O pár dní na to, konkrétne 20. júna, sa zhostil úlohy predskokana aj na megakoncerte skupiny Elán na letisku v Holíči. "Som veľmi rád, že sme mali možnosť a šancu zahrať si tesne pred Elánom. Naša vďaka za to patrí usporiadateľovi holíčskeho festivalu Cibula Fest a zároveň organizátorovi Rockovej Maturity. Bol to super zážitok, zahrať si pred takým veľkým publikom slovenských aj českých fanúšikov," povedal o svojom vystúpení Juraj Kuper.

"Bol som napätý a mal som veľký rešpekt, pretože sme s kapelou išli zahrať až osem nových skladieb z pripravovaného albumu. Mám veľkú radosť, že fanúšikovia Elánu nás prijali, páčilo sa im to a ocenili náš koncert na záver veľkým potleskom. Bola tam skvelá atmosféra a bol to veľký zážitok hrať na takom veľkom pódiu pred tisíckami ľudí, ktorí vám tlieskajú a fandia. Veľmi si to vážim a cením," dodal hudobník, ktorý je stálicou domácej hudobnej scény. Na konte má spolupráce s interpretmi ako No Name, Jana Kirschner, Peter Cmorik, Pavol Hammel, Tublatanka, Peter Lipa, Andrej Šeban či Lenka Filipová.

Vypočujte si jeho novinku Medzi nami:


Informácie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z Pro:messa.

Foto: Facebook.com/juraj.kupec