Americký raper a producent Dr. Dre oznámil, že v piatok 7. augusta vydá svoju tretiu sólovú štúdiovku s názvom Compton: A Soundtrack. K nahratiu albumu ho inšpirovala snímka Straight Outta Compton (2015) o jeho niekdajšej skupine N.W.A, pričom dodal, že ide o jeho poslednú nahrávku.

"Počas nakrúcania Straight Outta Compton som sa rozhodol, že opustím pľac a pôjdem do nahrávacieho štúdia. Tam som sa cítil tak veľmi inšpirovaný týmto filmom, že som začal nahrávať album. Nechcel som o ňom dopredu hovoriť, no teraz je už hotový. Som naňho naozaj hrdý a som nadšený, že sa to podarilo," uviedol 50-ročný interpret pre internetové rádio Beats 1. Na nahrávke sa bude nachádzať šestnásť skladieb, v ktorých hosťujú napríklad Eminem, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Ice Cube, Xzibit, Game či Jill Scott.

Dr. Dre sa okrem toho vyjadril aj k nevydanému albumu Detox, na ktorom začal pracovať ešte v roku 2001. "Dôvod, prečo Detox nikdy nevyšiel, je ten, že som s ním nebol spokojný. Nebol to dobrý album. Nebudem vám klamať. Tvrdo som na ňom pracoval, ale myslím si, že som neodviedol dostatočné dobrú prácu, a preto som ho nemohol vydať. Nemohol som to spraviť svojim fanúšikom a nemohol som to spraviť ani sebe," vysvetlil s tým, že Compton: A Soundtrack je jeho posledným albumom. "Teraz nastal čas, aby som to spravil správne. Na tomto albume sa podieľali všetci moji priatelia. Spojili sme sa, aby sme ho nahrali. Toto bude moje veľké finále," uzavrel raper.

Tracklist albumu Dr. Dre - Compton: A Soundtrack: 

1. Intro 
2. Talk About It feat. King Mez & Justus 
3. Genocide feat. Kendrick Lamar, Marsha Ambrosius & Candice Pillay 
4. It’s All On Me feat. Justus & BJ The Chicago Kid 
5. All In A Day’s Work feat. Anderson Paak & Marsha Ambrosius 
6. Darkside/Gone feat. King Mez, Marsha Ambrosius & Kendrick Lamar 
7. Loose Cannons feat. Xzibit & COLD 187um 
8. Issues feat. Ice Cube & Anderson Paak 
9. Deep Water feat. Kendrick Lamar & Justus 
10. One Shot One Kill feat. Snoop Dogg & Jon Connor 
11. Just Another Day feat. Game & Asia Bryant 
12. For The Love Of Money feat. Jill Scott & Jon Connor 
13. Satisfiction feat. Snoop Dogg, Marsha Ambrosius & King Mez 
14. Animals feat. Anderson Paak 
15. Medicine Man feat. Eminem, Candice Pillay & Anderson Paak 
16. Talking To My Diary  

Dr. Dre, vlastným menom Andre Romelle Young, je rodákom z kalifornského Comptonu a hudobnú kariéru začal v skupine World Class Wreckin' Cru. Známym sa stal však až ako člen spomínanej formácie N.W.A, s ktorou vydal albumy Straight Outta Compton (1988) a Niggaz4Life (1991). Jeho prvá sólovka s názvom The Chronic vyšla v decembri 1992, po nej v roku 1999 nasledovala nahrávka s názvom 2001. Dr. Dre, ktorý patrí medzi najbohatších ľudí hudobného priemyslu, je tiež príležitostným hercom, objavil sa napríklad v snímkach Vabank (1996), Bieli chlapci (1999), The Wash (2001) či Training Day (2001).

Zdroj: SITA (Rap-up.com, archív)
Foto: Drdre.com

Súvisiaci interpreti: Dr. Dre