Anglický hudobník David Bowie je jednou z hudobných hviezd, ktoré sa podieľajú na tvorbe pripravovaného muzikálu The SpongeBob Musical. Predstavenie je adaptáciou populárneho animovaného seriálu SpongeBob v šortkách (1999).

Muzikál bude mať premiéru 7. júna 2016 v Chicagu, kde ho budú hrať do 3. júla. Následne sa presunie na Broadway. Okrem Bowieho doň skladbami prispejú aj speváčka Cyndi Lauper, R&B spevák John Legend, Steven Tyler a Joe Perry z kapely Aerosmith, členovia alternatívnych skupín The Flaming Lips, They Might Be Giants a Dirty Projectors. 

"Všetci títo úžasní skladatelia sú fanúšikmi SpongeBoba," povedal Russell Hicks zo spoločnosti Nickelodeon, ktorá vytvorila pôvodný seriál a podieľa sa aj na tvorbe muzikálu. "Hudba bola vždy dôležitou súčasťou tejto šou a každý zo zúčastnených umelcov to vníma ako skutočnú kreatívnu výzvu," dodal. V predstavení by mali zaznieť aj skladby od rapera T.I., country kapely Lady Antebellum či rockerov Panic! at the Disco.

Samotný David Bowie je dlhoročným fanúšikom seriálu. Už v roku 2007 sa podieľal na dabingu televízneho animovaného filmu SpongeBob's Atlantis SquarePantis, kde nahovoril postavu menom Lord Royal Highness z bájnej Atlantídy. 

Prečítajte si: David Bowie skladá piesne pre divadelné predstavenie


Zdroj: SITA (Gigwise.com), Theguardian.com, Consequenceofsound.net
Foto: Facebook.com/davidbowie / Nickelodeon

Súvisiaci interpreti: David Bowie