Orchester Bratislava Hot Serenaders pod vedením trubkára Juraja Bartoša, ktorý sa špecializuje na hot-jazzovú hudbu 20. a 30. rokov, už zajtra o 19:30 vystúpi v Župnom dome v Nitre. Koncert je súčasťou série vystúpení, ktoré sa uskutočnia vo viacerých slovenských mestách.

Spolu so štrnástimi hudobníkmi vystúpi aj dámske vokálne trio Serenaders Sisters a speváci, nazývaní crooneri, Dodo Kuriľák a Miloš Stančík. Vyvrcholením večera bude uvedenie Rhapsody in Blue amerického skladateľa Georgea Gershwina so sólistami orchestra Ladislavom Fančovičom a Pavlom Hoďom.

Orchester Bratislava Hot Serenaders patrí medzi svetovú špičku v autentickej interpretácii jazzovej hudby 20. a 30. rokov. Dôkazom sú aj pozitívne ohlasy a kritiky z celého sveta. Formácia počas tohtoročného leta odohrala 10 koncertov v Spojenom kráľovstve. Najlepšie skladby z jej repertoára odzneli v mestách ako Exeter, Marlborough, Londýn, Birmingham, Edinburgh či Glasgow. Po ceste tam si orchester zahral aj s priateľmi z Limehouse Jazz Band v Holandsku.


Bratislava Hot Serenaders je slovenský orchester, ktorý vznikol v roku 1991. Formácia sa exkluzívne orientuje na autentickú interpretáciu jazzovej a tanečnej hudby rokov dvadsiatych a tridsiatych a na slovenskú tanečnú hudbu prevažne z repertoáru Františka Krištofa Veselého, ktorého piesne s BHS naspieval Milan Lasica.

Orchester má na svojom konte, popri platinovej platni za CD Ja som optimista a po zlatej platni za CD Celý svet sa mračí, dokopy už osem lbumov a jedno hudobné DVD. Vizuálnu atmosféru na svojich koncertoch zoskupenie dotvára dobovými kostýmami a použitím autentických nástrojov.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Matej Šálek, PR manažér zoskupenia.

Foto: Vladimír Yurkovič