Šou SuperStar sa presunula do ďalšej etapy. V nedeľu večer odštartovali naživo vysielané finálové kolá. To prvé bolo tematicky zamerané na najväčšie svetové hity. A zaspomínali sme si aj na bývalých Superstaristov z roku 2009. Práve ich spoločnú hymnu totiž spievali aktuálni sťažiaci v zrecyklovanej verzii.

Každý ročník SuperStar mal vždy svoju spoločnú hymnu. Tohtoroční finalisti sa tej svojej nedočkali a v úvode finálového kola si spoločne zaspievali staronovú hymnu Príbeh nekončí z roku 2009, ktorá včera odznela vo vynovených aranžmánoch. Žeby už textári predchádzajúcich skladieb v tomto smere vyčerpali "studnicu nápadov"? Nech je dôvod akýkoľvek, asi málokomu z divákov bude nová hymna naozaj chýbať. V každom ďalšom a ďalšom ročníku totiž bývala o čosi slabšia, zabudnuteľnejšia a plná umelých fráz, pred čím sme tentoraz uchránení.

No pre tohtoročných súťažiacich to môže byť sklamaním a voči bývalým Superstaristom, ktorým táto hymna "patrila", to určite nie je fér. Na facebookovom profile súťaže sa voči tomu okamžite ohradila aj Leona Šenková, jedna z tých súťažiacich, ktorí si túto pieseň v roku 2009 zaspievali. "Naša partia bola naša partia a tá pieseň patrila nám! S pozdravom Šenková Leona," uviedla sklamaná speváčka.


Prekvapivé vypadnutie Daniela Křižku

V osmičke finalistov by mali byť už všetci kvalitnými spevákmi, medzi ktorými by nemali byť výraznejšie rozdiely. Rozhodovať teda môžu naozaj aktuálne dojmy hlasujúcich divákov po danom výkone. Tentoraz to vyzeralo tak, že najväčšie hity všetkých čias "zotnú hlavu" Barbore Hazuchovej, ktorá otvárala večer hitom Titanium. Všetci štyria porotcovia sa vo svojich hodnoteniach zhodli, že jej takýto typ piesne nesedí a Barbora v nej nepôsobila dostatočne uvoľnene a sebavedomo. Tento jej výkon v závere večera, pred samotným zverejnením výsledkov, označili jednohlasne za najslabší.

Odhliadnuc od tohto výkonu však Barbora patrí k zaujímavým zjavom tohto ročníka a diváci ju svojimi hlasmi v súťaži podržali. Keďže však bola adeptkou na vypadnutie, pri konečnom rozhodnutí ju moderátor Martin "Pyco" Rausch držal v napätí do posledného okamihu, kedy vedľa nej stál už iba Daniel Křižka. Z tejto dvojice si svojím vypadnutím bola istá práve Barbora. O to väčším prekvapením bolo Danielovo vypadnutie.

Křižka, ktorý sa doposiaľ tešil podpore fanúšikov minimálne na sociálnych sieťach, sa včera predviedol v roli romantika s piesňou zasneného Jamesa Blunta You're beautiful. Klára Vytisková vyhlásila, že originálneho interpreta rada nemá, no Danielova verzia sa jej páčila. "Bola tam úplne iná poloha tvojho spevu. Objavil si výšky, hodilo sa ti to," pridala sa Marta. "Nemôžem povedať, že si excelentný spevák, ale máš charizmu, bolo to uveriteľné," pokračoval pochvalne Ondřej. "Ideš stále v jednej lajne, nevystrelil si kvalitne hore ani dole. Ide z teba pozitívny dojem, cítiť, že si osobnosť, a to je možno tvoja sila," uzavrel hodnotenie Paľo Habera.

Pre Daniela Křižku sa teda jeho cesta v súťaži skončila rýchlejšie než sa čakalo. Už o týždeň bude nasledovať kolo zamerané na piesne z filmov, ktoré sľubuje tiež patričnú dávku nezabudnuteľných hitov. Uvidíme, komu táto téma sadne a pre koho bude tou poslednou.

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Facebook.com/SuperStarNovaEra