Kapela Smola a Hrušky tento rok oslavuje 25. výročie svojho vzniku a pokračuje v česko-slovenskom klubovom turné s názvom Totální Hrušky tour / 25 rokov Smola a Hrušky. Po dvoch rokoch snaženia to kapelám so spoločným turné do tretice vyšlo. Fanúšikovia sa okrem spojenia dvoch spriaznených energických kapiel môžu tešiť aj na prekvapujúcu novinku z dielne "hrušiek".

Reč je o skladbe Včela je najvzácnejšia detského projektu Bobot Robot, ktorý sa predstaví aj v rámci turné Totální Hrušky tour / 25 rokov Smola a Hrušky. Ide o projekt, na ktorom spevák a frontman skupiny Smola a Hrušky Jozef "Spoko" Kramár pracuje so svojím tímom už dlho a rozprával o ňom aj v aktuálnom vydaní podcastu Zoznam:sa. Po rokoch experimentovania a tvorby do šuplíka sa tak konečne zrodil Bobot Robot, ktorý odštartoval v lete skladbou a videoklipom Škrečok Lečo.

Spoko je rád, že ďalšia skladba projektu, na ktorej sa podieľala celá skupina Smola a Hrušky, odznie aj naživo v rámci koncertnej šou.

"Teším sa, že práve na oslavách 25 rokov existencie skupiny bude mať detský projekt Bobot Robot svoju svetovú premiéru. Verím, že skladba Včela je najvzácnejšia hravo zapadne do koncertného programu a svojím posolstvom a neodolateľnou melódiou zabaví aj fanúšikov skupiny. Bobot odkazuje všetkým: Vážme si včely, kým ich máme. Bez nich to nebude ono a bez nich tu nebudú ani ľudia. On už to so svojím plechovým telom nejako vydrží, tak ako sa mu už podarilo padnúť a vstať v servisoch na celom svete počas jeho viac ako storočného robotieho života," hovorí spevák s úsmevom.


Realizáciu videoklipu Včela je najvzácnejšia si zobral na starosť dvorný kameraman kapely Smola a Hrušky Pavol Varga. Nakrúcalo sa v nádhernej ekovčelnici s voľným chovom s názvom Včely Raja, ktorá sa nachádza v areáli Urbariátu Hrabušice v Slovenskom raji. Jednou z hlavných postáv klipu bola samozrejme aj Bobotova kamarátka, unikátna obria včela, ktorú môžu deti vidieť a zabaviť sa s ňou v zážitkovej galérii LaborARTórium v Spišskej Novej Vsi.

Slovenská časť turné Smola a Hrušky s kapelou Totální Nasazení, ktorá na scéne pôsobí už obdivuhodných 32 rokov, štartuje už o dva dni, 4. novembra v bratislavskom klube Randal. Obo kapely už majú za sebou skvelé koncerty v českých mestách, predstavili sa napríklad v Prahe, Brne či Pardubiciach.

Podobne ako sú pre prírodu a ľudí dôležité včely, tak sú pre hudobnú scénu kľúčovými priestory, v ktorých sa konajú koncerty. Smola a Hrušky preto vyzývajú fanúšikov, aby prišli na slovenskej časti turné podporiť nielen kapely, ale najmä kluby, ktoré to majú v týchto časoch veľmi ťažké. Tento týždeň okrem Randalu zahrajú aj žilinskom Smer klube 77 (5.11.) a následne bude šnúra pokračovať vždy v piatok a v sobotu v Košiciach, Prešove, Novom Meste nad Váhom, Púchove a Humennom. Obe kapely sa už tešia na všetkých skalných aj nových fanúšikov, s ktorými sa radi stretnú a zabavia aj po koncertoch. Lístky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Totální Hrušky tour / 25 rokov Smola a Hrušky:

4. 11. (20:00) - Bratislava, Randal Club
5. 11. (20:00) - Žilina, Smer Klub 77
11. 11. (19:00) - Košice, Collosseum
12. 11. (20:00) - Prešov, Stromoradie
18. 11. (20:00) - Nové Mesto nad Váhom, Klub za rampami
19. 11. (20:00) - Púchov, Queen's Pub
25. 11. (21:00) - Humenné, History Art & Music Club

Vstupenky:  


Aktuálny diel podcastu Zoznam:saZoznam.tv Youtube | Spotify | Anchor.fm

Pozrite si tiež čerstvo zverejnené video z koncertu Smola a Hrušky na streche v Kežmarku:


Redakciu Hudba.sk informoval manažér skupiny Martin Hlavatý. Správu sme upravili. Všetky podrobnosti o kapele nájdete na oficiálnej stránke smolaahrusky.sk a sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky