Bolo to len nedávno, čo sa slovenská verejnosť rozdelila na dva tábory v otázkach rodiny a rodičovstva. Reakciou kapely IN Vivo na štvavé kampane šíriace sa médiami je nová pieseň Stratený dar, ktorú kapela vydala v spolupráci s RTVS v utorok 1. decembra.

Pieseň vznikala vo vlastnej produkcii kapely IN Vivo, ktorý sa rozhodla silné posolstvo podporiť veľkolepým a netradičným zvukom. Nahrávanie v štúdiách Slovenského rozhlasu viedol uznávaný hudobný režisér Emil Nižňanský a na skladbe tiež participoval Detský spevácky zbor Slovenského Rozhlasu pod vedením Adriána Kokoša.

Z množstva nástrojov určite stojí za zmienku jedinečný melodický perkusívny nástroj hang. Skladbe dodáva svieži a moderný zvuk, na míle vzdialený od typických vianočných pesničiek, ktoré každý rok zaplavujú verejný priestor. Originálna hudba tak podčiarkuje silný odkaz textu z pera speváka Michala Vargu, ktorý namiesto fráz o všeobjímajúcej láske a sviatočnej pohode poukazuje na to, že rodičovská láska a pochopenie v niektorých rodinách pokrivkávajú - najmä ak deti nie sú také, ako by si ich rodičia želali.





IN Vivo je originálna slovenská kapela, ktorá svoj štýl nazýva "colored music" - farebný, emotívny a zároveň energický pop postavený na slovenských textoch, expresívnom akordeóne a podmanivej rytmike. IN Vivo je víťazom 28. ročníka autorskej pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad (2012), ktorá skupine otvorila dvere do éteru Rádia Slovensko, kde v súčasnosti môžete okrem novinky Stratený dar počuť aj single Milujem či S Tebou.

PS: Ak sa vám zvonivý zvuk hangu zapáčil, odporúčame blížiaci sa koncert skutočného majstra tohto nástroja Manu Delaga v bratislavskej A4ke.

Informácie pre Hudba.sk za kapelu poskytol Dr. Eugene. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Vanda Samardžijová

Súvisiaci interpreti: In Vivo