Sima Martausová aj jej Päť chlapov v kapele začali nový rok úspešne - 17. januára vypredaným koncertom v bratislavskom klube Ateliér Babylon. Kalendár ďalších koncertov na rok 2016 sa postupne plní a Sima na nich zahrá aj svoju novú pieseň Balet, ktorá vznikla špeciálne na podporu novej neziskovej organizácie Deťom s rakovinou.

Organizácia je zameraná na pomoc deťom s onkologickým ochorením a ich rodinám. Sú v nej zastúpení lekári, rodičia, vyliečené deti a ďalší podporovatelia. Cieľom organizácie Deťom s rakovinou n.o. je v prvom rade podpora zasiahnutých detí a rodín a aj odtabuizovanie témy detskej rakoviny.

Piesňou Balet Sima Martausová zároveň podporí Medzinárodný deň detskej rakoviny, ktorým je 15. február. Počas týždňa od 15. do 20. februára prebehne oficiálna mediálna kampaň, diskusie s lekármi, rodičmi a vyliečenými deťmi, z ktorých mnohí sú už dospelí.  


Termíny najbližších koncertov:
 

11. 2. - Bratislava, Dobrovoľník roka
12. 2. - Púchov, pešia zóna o 15:00
19. 2. - Žiar nad Hronom, hotel Luna
20. 2. - Bratislava, OC Bory Mall
26. 2. - Stará Ľubovna, Dom kultúry
27. 2. - Nové Mesto nad Váhom, Blue note
9. 3. - Martin, hosť J. Krausa
10. 3. - Bratislava, hosť J. Krausa
 30. 3. - Levoča, hosť J. Krausa
31. 3. - Košice, hosť J. Krausa

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z Pro:messa. Viac sa dozviete na speváčkinej oficiálnej webstránke alebo na Facebooku.

Súvisiaci interpreti: Sima Magušinová