Fanúšikovia reggae a dub music si vďaka týmto štyrom skladbám prídu na svoje. Nové EP sa nahrávalo a mixovalo v štúdiu One Love, ktoré založila známa slovenská skupina Polemic. EP tvoria piesne, ktoré vychádzajú z reggae, no sú výrazne ovplyvnené aj dubovou hudobnou scénou.

Hudba Foolproof Riddims aj vďaka zaujímavému inštrumentálnemu zloženiu - okrem klasickej zostavy basa, gitara, bicie, klávesy kapelu dopĺňa aj saxofón či live efekty - speje k vlastnému, jedinečnému zvuku, ktorý je obohatený hneď o tri vokály v rôznych kombináciách. EP otvára rocksteady skladba Dancing Together, nasledujú dubovejšie Looking For Music a Oh Life. Set uzatvára energická It's Not a Lovely Morning, známa z koncertov tejto bratislavskej formácie.

"Myšlienka EP vznikla už dávnejšie, no len v decembri 2014 sa nám podarilo zavrieť sa do štúdia a vydať zo seba maximum. S výsledkom spolupráce sme veľmi spokojní," vyjadrila sa kapela. Špecifikom nahrávky je detailná práca s efektovaním jednotlivých nástrojov, ktorú má na svedomí King Dubois, o výsledný zvuk sa postaral renomovaný Ivan Jombík.

EP si môžete zadarmo stiahnúť a vypočuť na Bandcampe, dostupné je aj na Soundcloude alebo Youtube.



Informácie pre Hudba.sk poskytol Sveťo Moravčík z Kulturise. Viac informácií nájdete na čerstvo spustenom webe www.fpr.sk a FB stránke kapely.