Jedna z najväčších stálic populárnej hudby, britský spevák Sting, zavíta v novembri po prvýkrát do metropoly východu. Hudobník, ktorý počas štyroch desaťročí na scéne dokázal vždy prísť s niečím novým, sa po rokoch vracia na koncertné pódiá s rockovou kapelou.

Nebráni sa popu, miluje jazz aj klasiku, rád sa pohráva s new wave, post-punkom i reggae rytmami a má dokonca na konte aj album inšpirovaný barokovou hudbou (Songs from the Labyrinth, 2006). V srdci je však Sting stále rockerom - svoju hviezdnu kariéru odštartoval koncom 70. rokov ako spevák a basgitarista legendárnych The Police.

Po úspešnom turné so symfonickým orchestrom sa Sting vracia práve ku svojim začiatkom. Na turné príznačne nazvanom Back to Bass 2011-2012 ho fanúšikovia môžu opäť vidieť na pódiu s basgitarou. Už vlani s päťčlennou kapelou precestoval celý svet a vyslúžil si nadšené reakcie fanúšikov aj kritikov.

Túto jeseň zavíta aj do miest, v ktorých ešte nikdy nekoncertoval. To je aj prípad Košíc, kde vystúpi 17. novembra. Ideálna príležitosť pre uvedomelých osláviť nežnú revolúciu na skvelom koncerte. V Steel Arene odznejú najväčšie hity Stinga a The Police v živelnom rockovom podaní. Okrem Stinga sa o kvalitný koncertný zážitok postará aj jeho dlhoročný spolupracovník a gitarista Dominic Miller, bubeník Vinnie Colaiuta, klávesista David Sancious, hráč na elektrických husliach Peter Tickell a šarmantná vokalistka Jo Lawry.

Vstupenky na koncert:  Predpredaj.sk

Sting - Back to Bass tour

Text: Hudba.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Sting