Robo Opatovský už dávnejšie avizoval, že tento rok vydá nový album s názvom Vianočné duetá. Bude na ňom aj výnimočná skladba s názvom Aleluja, ktorú zložil v spolupráci s Ľubicou Čekovskou. Vznikať začala ako jednoduchá uspávanka, nakoniec však dostala veľkolepý orchestrálny zvuk a spolu s ním ju naspievali ďalší dvaja speváci.

"Je to veľkolepá skladba, ktorú Ľubica zaranžovala pre symfonický orchester a dievčenský spevácky zbor. Naspievali ju so mnou úžasní speváci - Barbora Švidraňová a Miroslav Dvorský. Pre mňa ako muzikanta to bol úžasný hudobný zážitok a skúsenosť. Až taký, že by som si vedel do budúcna predstaviť spoluprácu so symfonickým orchestrom v rámci mojej novej hudobnej produkcie. Samozrejme v spojitosti s hudobným géniom, akým je Ľubica Čekovská," vyznal sa Robo Opatovský.  

So vznikom krásnej piesne sa spája viacero zaujímavostí. Text k nej napísal bezpečnostný analytik Milan Žitný a jej základy tvorí obľúbená melódia Robovej dcérky. "Keď mala Hanka tri mesiace, často ju bolelo bruško a dokázala vkuse plakať aj hodinu. Ja ako starostlivý otec som ju na rukách upokojoval aj tým, že som jej spieval. A keď som minul celý repertoár uspávaniek, začal som si vymýšľať melódie. Jedna z nich bola Aleluja. Práve táto melódia Hanku dokonale upokojila. Jedného dňa som ju ako demo poslal Ľubici, či by si vedela predstaviť spoluprácu na mojom vianočnom albume. A Ľubica sa do skladby úplne zamilovala," dodáva s úsmevom spevák.

Ľubica Čekovská pri nahrávaní, 2016 Zdroj: Mako HindyĽubica Čekovská dala skladbe Aleluja orchestrálny aranžmán

Pieseň, ktorá sa nahrávala v koncertnej sieni Slovenského rozhlasu, bude súčasťou dlho pripravovaného Robovho albumu Vianočné duetá. Bude obsahovať dvanásť nových pesničiek so speváckymi hosťami, medzi ktorými vyniká práve Aleluja. V nej sa totiž spoja až tri hlasy.

"Aj keď som spoluautorom skladby, Ľubica nám všetkým poslala partitúry, každý si naštudoval svoj part. Miro Dvorský tak fantasticky zaspieval svoju časť, až som mal zimomriavky po tele! Barborka má úžasný rozsah a farbu hlasu. Úplne skvelo sme si sadli hudobne aj ľudsky. A takisto, keď zazneli prvé tony orchestra a zboru, akoby som počul anjelský zbor. Ak budú mať tieto krásne pocity aj ľudia, ktorí si vypočujú naše spoločné dielo, budem veľmi šťastný," uzatvára Robo Opatovský, ktorý ochutnávku nového albumu ponúkne aj na turné s Máriou Čírovou.  

Vianočné turné Robo Opatovský & Mária Čírová:  

27. 11. - Batizovce, Kultúrny dom
28. 11. - Prešov, Kino Scala 
4. 12. - Levice, Hotel Astrum Laus
5. 12. - Martin, Kino Strojár
11. 12. - Žilina, Holiday Inn 
12. 12. - Košice, Spoločenský pavilón
13. 12. - Bratislava, Istropolis
18. 12. - Trnava, Kino Hviezda
19. 12. - Topoľčany, Dom kultúry   

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.  

Foto: Mako Hindy

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský