Exportní Švédi Movits! minulý rok absolvovali americké i japonské turné a aktuálne majú pred sebou trojmesačnú európsku šnúru. Jeden z prvých koncertov odohrajú v Bratislave. Sviežu kombináciu electro-swingu a hip-hopu predvedú v Majestic Music Clube už budúci piatok, 12. februára.

Čoraz žiadanejšia švédska kapela Movits! oficiálne vstúpila na scénu v roku 2008 debutovým albumom Äppelknyckarjazz, ktorý z nej spravil senzáciu. Odvtedy skupina vydáva nový album každý druhý rok. Na koncerte v MMC formácia predstaví nový album s dlhočizným názvom Dom försökte begrava oss, dom visste inte att vi var frön (v preklade: Skúsili nás pochovať, nevedeli, že sme semienkami).

Zatiaľčo predošlé albumy čerpali inšpiráciu v 60. a 70. rokoch, novinka priznáva hudobné motívy z rokov osemdesiatych. Európsku š
núru na jeho podporu odštartujú 9. februára v nemeckom Berlíne, Slovensko bude štvrtou zastávkou. Dôkazom toho, že na koncertoch to naozaj žije, je i nové tour video, ktoré skupina zverejnila len pred pár dňami.


Fanúšikovia sa môžu tešiť na live verziu singla Dansa i regnet, ktorého videoklip vznikol ako spontánny koncert v čínskych uliciach. V koncertnom trackliste však iste nebudú chýbať ani staršie hity Fel Del Av Gården, Sammy Davis Jr. a Äppelknyckarjazz. O to, že piatková noc v Bratislave bude poriadnou tanečnou párty, sa postarajú výborní domáci electro-swingoví dídžeji Swing ThingPapa Django, ktorí už stáli na pódiu s hviezdami ako Parov Stelar Band, Nouvelle Vague, Dunkelbunt, Shantel alebo Kormac.

L
ineup doplní rezident pražského klubu Roxy či brnenskej Flédy DJ Max W. reprezentujúci značku Electro Swing Bohemia, ktorý sa po koncerte Movits! postará o nadupanú oficiálnu afterpárty v klube Hopkirk spolu s DJom Ralfom. Návštevníci koncertu v MMC majú vstup do Hopkirku zadarmo v cene lístka.

Vstupenky: Predpredaj.sk


Informácie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová zo Soul For Show.

Foto: Daniela Trujillo

Súvisiaci interpreti: Movits!