Uplynulý týždeň bol na domácej scéne mimoriadne bohatý na nové videá, o ktoré sa postarali Kali s Petrom Pannom, Elpe s Mojou Rečou, dvojica Plexo & Mugis a tiež Prezident Lourajder. V zámorí zas upútali Eminem, Yelawolf, Method Man a mnohí ďalší.

Kali a producent Peter Pann majú na konte už tri spoločné albumy. Ten najnovší nesie názov N!kto a nájdete na ňom aj skladbu Amatér, ktorá sa teraz dočkala aj vizuálu. Ide zároveň o posledné video k tomuto albumu.

Kali & Peter Pann - Amatér

Elpe vydal pred pár dňami sólový debut Kto to je? a krátko na to ponúkol prostredníctvom lyric videa príjemný letný singel Pokým to hrá. V ňom mu na majku asistujú Supa a Delik z handlovskej formácie Moja Reč.

Elpe feat. Moja Reč - Pokým to hrá (lyric video)

Nový album má vonku aj dvojica Plexo & Mugis. Nahrávka sa volá Kopanec Múzy 2 a jej autori ju propagujú aj novým klipom k skladbe Láva, do ktorej refrénom prispela Anabela Mollová a na klavír zahral Martin Kráľ.

Plexo & Mugis feat. Anabela Mollová & Martin Kráľ - Láva

Poslednou tohtotýždňovou slovenskou novinkou je klip k tracku Vzduch sa opäť varí od Prezidenta Lourajdera. Skladba pochádza z jeho aktuálneho albumu Úrad.

Prezident Lourajder - Vzduch sa opäť varí

A teraz sa už presunieme do zámoria, kde najviac zaujal, pochopiteľne, Eminem. Ten predstavil novú skladbu Phenomenal zo soundtracku športovej drámy Southpaw, ktorá by sa mala dostať do slovenských kín 23. júla. O beat sa postaral DJ KhalilEminem si mal pôvodne vo filme aj zahrať, v snímke sa napokon ukážu Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Forest Whitaker, Rita Ora, Naomie Harris či 50 Cent.

Eminem - Phenomenal

Eminemov chránenec Yelawolf vypustil ďalšie video k vynikajúcemu albumu Love Story. Tentoraz sa vizuálu dočkala pomalšia vec Johnny Cash.

Yelawolf - Johnny Cash

Po veľmi dlhej dobe sme sa dočkali novej hudby od Method Mana. Člen Wu-Tang Clanu oznámil, že 21. augusta vydá kompiláciu The Meth Lab, z ktorej zároveň predstavil titulnú skladbu. V nej okrem neho rapujú aj Hanz On a Streetlife.

Method Man feat. Hanz On & Streetlife - The Meth Lab

Už iba necelé tri týždne nás delia od vydania albumu Music For My Friends, ktorý pre nás chystá Skyzoo. Ďalšou ochutnávkou z novinky sa stala skladba Luxury, na ktorej sa vôbec po prvý raz podieľal Skyzoo aj producentsky (spoločne so svojím dvorným beatmakerom !llmindom).

Skyzoo feat. Westside Gunn - Luxury

eMC pokračujú v nakrúcaní videí k aktuálnej druhej štúdiovke The Tonite Show. Tento týždeň sme tak dostali možnosť zhliadnuť vizuál k tracku Signtology, v ktorom sa o refrén postaral Dion.

eMC feat. Dion - Signtology

O príjemné prekvapenie sa postarali Consequence a Lupe Fiasco, ktorí spoločne spáchali skladbu Countdown
s Chrisom Turnerom na refréne. Či ide o jednorázovú spoluprácu alebo tí dvaja pripravujú nejaký spoločný projekt, zatiaľ nie je známe.

Consequence & Lupe Fiasco feat. Chris Turner - Countdown

Jedi Mind Tricks vydali tento týždeň nový album The Thief And The Fallen a zároveň ponúkli aj ďalšie video. Klip sa rozhodli nakrútiť k silnej skladbe Fraudulent Cloth, ktorú svojim spevom obohatil Eamon.

Jedi Mind Tricks feat. Eamon - Fraudulent Cloth

Veterán DJ Premier nespí na vavrínoch (i keď on by mohol) a pravidelne nás zásobuje čerstvou a predovšetkým kvalitnou produkciou. Najnovšie si do beatu pozval Jakka Frosta a výsledkom je pouličná hymna Dope Boy Talk.

DJ Premier feat. Jakk Frost - Dope Boy Talk

Hopsin momentálne pracuje na novom albume s názvom Pound Syndrome, ktorý plánuje vypustiť 24. júla. Teraz sa von dostal singel Crown Me, ktorý sa rovno dočkal aj klipu.

Hopsin - Crown Me

Francúz 20syl vydal minulý mesiac EP nahrávku Motifs II, na ktorej sa ako jediný hosť predstavil Fashawn. Ich spolupráca nesie názov Copycat a vznikol k nej aj klip.

20syl feat. Fashawn - Copycat

Na záver si dáme trocha reggae v podaní trojice Stephen Marley, Bounty Killer a Mad Cobra. Tí spojili sily na tracku Ghetto Boy, pričom sa k nemu rozhodli nakrútiť aj video.

Stephen Marley feat. Bounty Killer & Mad Cobra - Ghetto Boy

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Eminem, Moja Reč