Napriek tomu, že Fun rádio Dohodu v meste pod Zoborom predčasne ukončila búrka, atmosféra bola nezabudnuteľná. Richard Müller si užíval návrat do mesta svojho detstva a Fragile odspievali výnimočný koncert v lejaku. Napriek nepriazni počasia totiž fanúšikovia zostali pred pódiom a tancovali a spievali v daždi. Všetkých hudobníkov to ohromilo, dojalo a nabilo energiou.

Druhé tohtoročné pokračovanie putovného festivalu Fun Rádio Dohoda sa v Nitre nieslo v znamení typických letných horúčav aj búrky. Polemic a Campana Batucada svoj koncert odohrali v extrémne teplom počasí, čo však formáciám inšpirovaným hudbou z horúcich krajov ani trochu neprekážalo. "My sme tak ku Karibiku, Campana Batucada viac k tej latinskej Amerike. Je to síce cez morečko vedľa, ale sadli sme si. Dali sme dokopy päť až šesť pesničiek, ktoré korešpondovali s ich štýlom hry aj s tým, čo hráme my. Koncert bol výborný, ešte trochu spracúvam adrenalín. Teraz sa nám hralo ešte lepšie ako v Banskej Bystrici, musím to rozdýchavať. Som doslova nabudený, bolo to parádne, ešte by som dal druhé kolo," povedal tesne po koncerte líder Polemicu Braňo "Bejzo" Bajza.

Nadšenie netajila ani Katarína Knechtová. Tak sa jej vystúpenie zapáčilo, že už teraz hovorí o účasti na Dohode na budúci rok. "Koncert dopadol výborne. Dohodli sme sa na Dohode, že sa dohodneme aj na budúci rok. Festivaly sú vždy super, najmä keď mám nové kozačky a vonku je 34 stupňov. To je vždy výzva," povedala so smiechom.

Katka Knechtová, Fun rádio Dohoda v Nitre Zdroj: Albert CurnyViac fotiek z Fun rádio Dohody v Nitre

Po Miste, kapele Medial Banana, Komajote, Sime Martausovej, Katke Knechtovej a Polemicu vyšiel na pódium jeden z headlinerov nitrianskej Dohody Richard Müller, ktorý to kráľovsky roztočil. "V tomto meste som žil prvých šesť rokov života. Otec tu mal totiž angažmán v divadle. K Nitre mám preto veľmi silný vzťah a vždy sa mi tu hrá dobre. Už sa teším na Malacky, pretože aj k nim mám super vzťah. Po prvé, otec mal tri kilometre odtiaľ chatu, kde sme pravidelne chodievali. S maminou sme odtiaľ jazdili na bicykli na zmrzlinu do Malaciek. A takisto som v tomto záhoráckom mestečku absolvoval prvé dva mesiace vojenčiny," hovorí Richard Müller.

Nitrianska Dohoda sa skončila trochu predčasne, a to v momente, keď začala obloha metať blesky. Avšak ešte pred tým - v poriadnom daždi - vystúpili Fragile so svojim famóznym prevedením hitov legendárnych Queen. "Už sme odohrali mnoho koncertov, ale na takomto veľkom letnom hudobnom festivale po prvý raz. Bolo to skvelé, ku koncu celý amfiteáter doslova šalel. V takomto daždi sme nikdy ešte nespievali a naozaj ma veľmi prekvapilo, že tu zostali ľudia. Tancovali a spievali aj keď boli úplne mokrí ako myši! Jednoducho úžasné! Už sa neviem dočkať Malaciek," teší sa členka a cappella formácie Svetlana Rymarenko.

Kvôli bezpečnosti návštevníkov museli organizátori zrušiť koncerty Vidieku a Kmeťobandu, ale tiež diskotéku s DJom Julom alias Pythonom. Kapela Janka Kurica sa predstaví na konci leta v Poprade, Kmeťoband vystúpi aj v spomínaných Malackách a v Bojniciach.

Ďalšie vydania Fun rádio Dohody 2016: 

30. júla - Malacky, Zámocký park - vstupenky

Richard Müller
Adam Ďurica
Fragile - hity kapely Queen
Polemic + Campana Batucada
Puding pani Elvisovej
Sima Martausová
Komajota
Mista
Funkiez
Kmeťoband
DJ Julo alias Python

13. augusta - Bojnice, Plážové kúpalisko - vstupenky

Jana Kirschner
Buty

Le Payaco
Adam Ďurica
Polemic + Campana Batucada
Puding pani Elvisovej
Medial Banana
Funkiez
Kmeťoband
DJ Carlo

27. augusta - Poprad, pri AquaCity - vstupenky

Vidiek
Adam Ďurica
Le Payaco
Fragile - hity kapely Queen
Kali
Heľenine oči
Polemic + Campana Batucada
Komajota
Mista
Kmeťoband
DJ Julo alias Python

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach podujatia www.funradio.sk/dohoda a www.facebook.com/FunRadioDohoda.

Súvisiaci interpreti: Fragile, Richard Müller