Český spevák a hudobník Michal David sa po dvojročnej prestávke vracia na Slovensko s párty Mejdan roku. Interpret známy hitmi ako Nonstop, Největší z nálezů a strát, Decibely lásky či Každý mi tě lásko závidí zavíta v polovici decembra do Košíc, Žiliny a Bratislavy.

Na koncertoch sa predstaví aj so svojou novou kapelou Kvatro. "S Kvatrom vystúpime viac-menej ako s predkapelou, s ktorou zahráme na začiatku koncertu sériu svetových hitov a navodíme tú správnu atmosféru. Mimo všetkých tých najslávnejších hitov som zaradil aj klavírnu unplugged medley s doprovodom akustickej gitary v podaní Ivana Koreného, bývalého člena mojej kapely Michal David Band a klavíru v mojom podaní či nabúchanú zmes hitov z filmov Diskopríbeh I a II. Určite si diváci prídu na svoje. Bude to šou ako vždy," povedal o sérii koncertov Michal David.

Špeciálnnym hosťom bude Sagvan Tofi

Ako hosťa na svoje koncerty si Michal David pozval herca a speváka Sagvana Tofiho. S Tofim sa stretli už pri filme Vítr v kapse z roku 1982. Odvtedy dvojicu spojilo niekoľko ďalších projektov, naposledy spolupráca na muzikáli Děti ráje, pre ktorý Tofi napísal libreto.

Po koncertoch v Košiciach a v Bratislave je pre najvernejších fanúšikov pripravená jedna lahôdka. Držitelia VIP vstupeniek majú možnosť zúčastniť sa špeciálnej afterparty, na ktorej budú mať možnosť osobne sa zabaviť s umelcami a takisto sa s nimi odfotiť. Mejdan roku sa tak pre mnohých neskončí s poslednou skladbou na pódiu, ale bude pokračovať ďalej.

Michal David sa slovenskému publiku tento rok pripomenul už vystúpením v televíznej relácii Chart Show, kde zaspieval pieseň Každý mi tě lásko závidí a interpretoval skladbu Candle in the Wind svojho obľúbeného speváka Eltona Johna. V súčasnosti koncertuje v rámci svojho open air turné v Česku a spolu s Tofim pracujú na pokračovaní muzikálu Děti ráje.

Vstupenky: 

Termíny Mejdan roku 2018:
11.12. Steel Aréna, Košice
12.12. Tipsport Aréna, Žilina
13.12. Aegon aréna, Bratislava

Zdroj: SITA, Andrea Čurná
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Michal David