Ďalší mužský interpret sa môže pripraviť na útoky feministiek. Nový videoklip Dizzeeho Rascala k singlu so sexuálne ladeným textom totiž neobsahuje nič iné len twerkujúce polonahé komparzistky so žiadostivými pohľadmi. Britský raper tak vytvára rozruch okolo sexizmu stále viac prítomného v súčasnej hudbe. Podobne ako Robin Thicke pred polrokom.

Scenár so ženami, ktoré tancom prosia muža o pozornosť, sa znovu opakuje. Tentokrát je za to zodpovedný Dizzee Rascal. Ten v novom videoklipe k skladbe Something Really Bad obklopený polonahými tanečníčkami chrlí slová, ktoré sa zobrazujú na minimalistickom čiernom alebo bielom pozadí. V krátkej snímke sa pri refréne objavuje aj holografický will.i.am. V jeho virtuálnej spoločnosti sa sporo odeté ženy začínajú k sebe túliť či twerkovať.

Zlé internetové jazyky tvrdia, že britský raper kopíruje amerického speváka Robina Thickeho a jeho videoklip k skladbe Blurred Lines. V ňom sa tiež zobrazujú časti textu známeho letného hitu, a rovnako sa rozoberá stav, keď sa dobré dievča rozhodne byť "zlým". Rozdiel medzi nimi je v tom, že kým Rascalovo video má tendencie byť aj umeleckým, resp. psychedelickým zážitkom, to Thickeho viac pripomína ľahké porno s infantilným nádychom.  

Vidíte v novom videu Dizzeeho Rascala podobnosť s Blurred Lines?


Dizzee na kráľovskom dvore

Prostoreký Brit šokuje verejnosť už druhý raz v priebehu krátkeho časového obdobia. Takmer pred mesiacom malo premiéru aj vizuálne spracovanie predchádzajúceho singla I Don't Need A Reason. Pod taktovkou režiséra Emila Sornina si v ňom uťahuje zo života kráľovského dvora. Nevedno však, či priamo z toho domáceho – anglického.


Dizzee Rascal vydá 1. októbra nový album The Fifth, na ktorom mu podľa magazínu NME pomáhal aj RedOne – producent Lady Gaga. Na featuringoch sa okrem spomínaného will.i.ama objavil aj Robbie Williams, Tinie Tempah či Sean Kingston. Rovnako však dostáva naspäť výpomoc od speváčky Jessie J, ktorej zarapoval v skladbe Wild z jej druhého albumu. Viac informácií o nových albumoch vychádzajúcich do konca roka nájdete TU.

Autor: Marek Majzon
Foto: YouTube

Súvisiaci interpreti: Dizzee Rascal, Robin Thicke