Už túto nedeľu, 6. septembra, vystúpi v bratislavskom Nu Spirit Clube zaujímavá dvojica izraelských hudobníčok. Skladby projektu La Gitana sú osobnými výpoveďami perkusionistky a hudobníčky Liron Meyuhas, mimoriadne populárnej doma i v Západnej Európe. V Bratislave predstaví svoju špecifickú hru na hang v sprievode violončelistky Carmielly Bernstein.

Projekt La Gitana je cestou k objavovaniu exotických nástrojov, zvukov a hlasu. Umožňujú publiku stať sa súčasťou dobrodružnej cesty po Blízkom východe a Stredomorí, kde sa moderný svet stretáva s tradičným. Hlavná predstaviteľka projektu spieva a hrá na rôzne druhy perkusií (hang, conga, riqq), ale aj na gitaru, pričom využíva aj elektronické samplery.

"Liron Meyuhas, mladá izraelská perkusionistka, speváčka a skladateľka nie je úplne neznáma nášmu publiku. Jej videá na Youtube už vzbudili pozornosť aj u jej slovenských fanúšikov. Zaujala aj českého promotéra Romeka Hanzlíka, ktorý stojí za projektom Slet Bubeniků, v ktorom bude Liron tento rok účinkovať. Sme veľmi radi, že ju môžeme predstaviť v Bratislave, v tomto komornejšom projekte," priblížila organizátorka Jarmila Vlčková.

Pohľad na izraelskú world music scénu a hudbu jej mladej atraktívnej zástupkyne si môžete vychutnať 6. septembra o 20:00 v Nu Spirit Clube. Akcia je podporovaná Izraelským veľvyslanectvom v Bratislave a zároveň je pozvánkou na medzinárodný festival perkusií World of the Drums.  

Vstupenky:  Predpredaj.sk 


Zdroj: PR