Slávna anglická rocková kapela The Who zverejnila skladbu All This Music Must Fade. Gitarista Pete Townshend v rozhovore pre BBC Radio 2 povedal, že pieseň "je venovaná všetkým interpretom, ktorých niekto niekedy obvinil z krádeže piesne iného interpreta".

"Naša hudobná paleta je v 21. storočí už dosť obmedzená aj bez toho, aby nejaký trkvas tvrdil, že vymyslel už známy postup akordov," dodal 74-ročný hudobník.


All This Music Must Fade je druhou ukážkou z albumu Who, ktorý sa dostane na trh 6. decembra a ponúkne jedenásť skladieb. Fanúšikovia si z nich mohli ako prvú vypočuť pieseň Ball and Chain, ktorú kapela zverejnila 13. septembra spolu s farebným lyric videom.

Štúdiovku nahrali v Londýne a Los Angeles počas jari a leta 2019. Na produkcii spolupracovali Townshend, D. Sardy a Dave Eringa. Za bicie si sadol Zak Starkey, ktorý je synom bubeníka Ringa Starra z The Beatles. Autorom obalu albumu je Peter Blake.


The Who vznikli v roku 1964 v Londýne. Najznámejšiu zostavu tvorili spevák Roger Daltrey, gitarista Pete Townshend a už zosnulí basgitarista John Entwistle a bubeník Keith Moon. Kapelu spolu s The Beatles a The Rolling Stones považujú za jednu z najvýznamnejších britských rockových skupín.

V roku 1965 debutovali albumom My Generation, z ktorého pochádza aj rovnomenný singel. Na konte majú tiež úspešné nahrávky Tommy (1969), Who's Next (1971), Quadrophenia (1973), Face Dances (1981) či zatiaľ posledný album Endless Wire (2006). The Who počas kariéry získali množstvo významných ocenení a v roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti sú oficiálnymi členmi kapely iba Daltrey a Townshend.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Facebook.com/thewho

Súvisiaci interpreti: The Who