Anglická rocková kapela Suede zverejnila videoklip k piesni Like Kids. V novinke, ktorej dej sa odohráva v jednej miestnosti, je možné vidieť spiaceho nahého muža, zvracajúcu ženu, hádajúci sa pár, tancujúcu dvojicu či muža, ktorý si balí cigaretu.

Like Kids sa bude nachádzať na albume Night Thoughts, ktorý skupina plánuje vydať 22. januára. Nahrávka bude obsahovať dvanásť piesní, o ich produkciu sa postaral Ed Buller, ktorý spolupracoval aj s Pulp či White Lies.


Formácia pripravila k novinke aj rovnomenný film. O réžiu snímky sa postaral Roger Sargent. Film tiež uvedú na trh na DVD, ktoré bude súčasťou deluxe edície albumu Night Thoughts ako aj špeciálneho zberateľského vydania so 44-stranovou knihou. Nahrávka vyjde aj ako dvojvinyl.

Trailer k filmu Night Thoughts:


Suede sa pohybujú na hudobnej scéne od roku 1989. Debutový eponymný album uviedli na trh v roku 1993 a získali zaň prestížnu Mercury Prize. Nasledovali štúdiovky Dog Man Star (1994), Coming Up (1996), Head Music (1999) a A New Morning (2002). V novembri 2003 skupina ohlásila ukončenie činnosti, no v roku 2010 sa vrátili na scénu a predvlani v marci vydali album Bloodsports. V súčasnosti pôsobia v zložení Brett Anderson (spev), Mat Osman (basgitara), Simon Gilbert (bicie), Richard Oakes (gitara, klavír) a Neil Codling (klávesy, gitara).

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Suede