Britská speváčka Emeli Sandé čoskoro dokončí novú štúdiovku, ktorú plánuje vydať tento rok. Dvadsaťosemročná rodáčka zo Sunderlandu to prezradila prostredníctvom služby Instagram, kde zverejnila niekoľko fotografií z nahrávania.

Pripojila tiež informáciu, že posledné úpravy zatiaľ nepomenovanej nahrávky spravia v Angelic Studios. Sandé na novinke spolupracovala s producentmi Mattom Holmesom a Philom Leighom. Ako ešte vlani v lete prezradil producent Naughty Boy, speváčkina druhá štúdiovka mala pôvodne vyjsť ešte pred Vianocami, no keď jej vydavateľstvo zistilo, že v tom čase plánuje uviesť na trh nový album aj Adele, posunuli termín vydania až na tento rok.

Emeli Sandé po prvý raz zaujala v roku 2009 spoluprácou s raperom Chipmunkom na piesni Diamond Rings, ktorá sa dostala do prvej desiatky britského singlového rebríčka. O rok neskôr si zaspievala v hite Never Be Your Woman rapera Wileyho, ktorý sa tiež umiestnil v prvej desiatke UK Chartu. Jej prvý sólový singel Heaven vyšiel v roku 2011 a následne sa jej so skladbou Read All About It, ktorú nahrala s Professorom Greenom, podarilo bodovať na prvom mieste UK Chartu.

V roku 2012 uviedla na trh debutovú štúdiovku Our Version Of Events, s ktorou dobyla britský albumový rebríček. Nahrávka sa taktiež stala najlepšie predávajúcim sa albumom roku 2012 vo Veľkej Británii. Speváčka v tom istom roku vystúpila na otváracom i záverečnom ceremoniáli olympijských hier v Londýne. Na konte má napríklad tri BRIT Awards, dve Ivor Novello Awards či jednu Q Award.


Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, archív)
Foto: Facebook.com/emelisande

Súvisiaci interpreti: Emeli Sandé