Slovenská nadžánrová skupina Zlokot zložená z členov skupín Modré hory, Noisecut a Got Blue Balls sa pripravuje na turné k minuloročnému albumu Slowakische Genius. Predtým, než zahrá svoj nový koncertný program v hudobných kluboch po celom Slovensku, ponúka štvorica fanúšikom svojský videoklip.

Erik "Losos" Horák, Michal Lašán (obaja ex-Noisecut), Stanka Apfelová (Got Blue Balls) a Pavol "Lyrik" Remiaš (Modré hory), ktorých v roku 2012 spojil všemocný Zlokot, sa majú minimálne tak radi, ako členovia optimálnej tradičnej rodiny. Dokážu to aj na pripravovanom turné, v rámci ktorého od konca februára počas jedného mesiaca navštívia 15 slovenských miest.

Kapela na koncertoch naživo predstaví novinky z druhého albumu Slowakische Genius, ktorý má v ankete Radio_Head  Awards za rok 2014 nomináciu v kategórii Album roka nielen od poslucháčov, ale aj od hudobných kritikov. Súčasťou Zlokot SUM Tour bude zaujímavý nováčik na slovenskej scéne, pesničkár Archívny chlapec, ktorý zahrá piesne zo svojho debutového albumu Zvery. Hudobník, vlastným menom Richard Vávra, je nominovaný na Radio_Head Awards  v kategórii Objav roka.

Zlokot pár týždňov pred turné predstavuje aj nový šialený videoklip k titulnej skladbe albumu. Objavujú sa v ňom viaceré známe osobnosti slovenskej hudobnej a umeleckej scény - napríklad Katarzia, Longital, Ozo Guttler (Korben Dallas, Tu v dome), Peter Bálik zo Živých kvetov a jeho kolega z časopisu .týždeň hudobný publicista Juraj Kušnierik, ďalej karikaturista Shooty, známy aj z kapely Tu v dome, herečka Eva Pavlíková, herec a moderátor Rádia_FM Marián Mitaš, jeho kolega dídžej a moderátor Galagha, výtvarník Erik Šille a ďalší.

Kapela tvrdí, že v klipe všetci nechápavo krútia hlavami nad tým, aký je ten nový track dobrý. V oslavnom zlokotskom tanečku po jeho dokončení sa však k členom kapely pridali iba fanúšikovia. Tí to v decembri po natáčaní klipu poriadne rozbalili aj na krste albumu na akcii Slnko Spirit, kde práve Zlokot priniesol najviac energie. Na turné sa máte na čo tešiť.


Termíny Zlokot SUM Tour 2015:
(hosť na všetkých koncertoch: Archívny chlapec)

26. 2. - Bratislava, U Očka 
27. 2. - Trenčín, Klub Lúč (+ Vydrapená bužírka punk systém)
28. 2. - Prievidza, Element Club 
6. 3. - Prešov, Christiania (+ Kolowrat)
7. 3. - Brezno, Bombura
10. 3. - Trnava, Art Klub 
13. 3. - Zvolen, Fink Bar 
14. 3. - Banská Bystrica, Centrum nezávislej kultúry Záhrada 
14. 3. - Jasná, Hotel Ostredok
20. 3. - Tatranská Lomnica, Club Switch 
21. 3. - Košice, Club Déjá Vu (+ Kolowrat) 
27. 3. - Žilina, Stanica - Záriečie 
28. 3. - Martin, Mestská scéna

Hlavným sponzorom turné je značka SUM, reprezentujúca špičkové konopné potraviny v bio kvalite. Ide o ekologicky pestované a spracované konopné semiačka, ktoré sú vďaka svojmu vynikajúcemu nutričnému profilu a zloženiu pre ľudský organizmus mimoriadne prospešné.

Informácie a fotografie Hudba.sk poskytol Edo Kopček z agentúry ProMusic.

Súvisiaci interpreti: Zlokot