Kanadský spevák Paul Anka sa rozhodol definitívne zrušiť svoje európske turné a v Bratislave nevystúpi ani v náhradnom termíne. 74-ročný interpret ako dôvod uviedol obavu o bezpečnostnú situáciu na kontinente.

Rodák z Ottawy mal pôvodne v hlavnom meste Slovenska vystúpiť dnes (5.2.) v Incheba Expo Aréne. Koncerty v rámci plánovaného turné však už v januári odložil na neurčito a podľa najnovších správ nové termíny neplánuje. "S poľutovaním vám oznamujeme, že spevák Paul Anka sa rozhodol zrušiť svoje európske turné vrátane koncertov, ktoré boli naplánované na február 2016 v Prahe, Bratislave, Varšave a Krakove," uvádza v oficiálnom vyhlásení usporiadateľská agentúra JVS Group. Majitelia vstupeniek môžu žiadať vrátenie sumy v plnej výške od pondelka 8. februára.

Koncerty boli zrušené samotným Paulom Ankom, ktorý ako vysvetlenie uviedol, že mal obavy o bezpečnosť na svojich koncertoch v Európe. Spoločnosť JVS Group považuje tento dôvod k zrušeniu stredoeurópskych šou za neopodstatnený. Hoci sa organizátori snažili vyjednať náhradné termíny koncertov, definitívne rozhodnutie Paula Anku je koncerty zrušiť.

"Prístup Paula Anku nás veľmi sklamal. Je nám naozaj ľúto, že pán Paul Anka zarmútil tisíce svojich fanúšikov vo všetkých troch krajinách," uviedla Lucie Nouzová, riaditeľka marketingu JVS Group. Pre úplnosť len dodáme, že okrem koncertov organizovaných českou agentúrou mal spevák v rámci turné vystúpiť aj v Paríži, Ženeve či vo Viedni.


Legendárny spevák, skladateľ a textár, celým menom Paul Albert Anka, sa na hudobnej scéne pohybuje od polovice 50. rokov minulého storočia. Na konte má množstvo albumov. Jeho azda najznámejším hitom je skladba Diana, ktorú vydal ako singel v roku 1957. Medzi známe piesne patria aj You Are My Destiny, Crazy Love, Lonely Boy, Put Your Head on My Shoulder, Puppy Love, (You're) Having My Baby alebo Times of Your Life.

Podpísaný je aj pod viacerým veľkými hitmi iných spevákov. Pre Toma Jonesa napísal hit She's a Lady, pre Franka Sinatru zase otextoval singel My Way. S Michaelom Jacksonom spolupracoval na piesni I Never Heard, ktorá však vyšla pod názvom This Is It na rovnomennom albume z roku 2009. Vyskúšal si aj hereckú kariéru. Predstavil sa napríklad v snímkach Najdlhší deň (1962), Kapitán Ron (1992), Ordinary Magic (1993) či Mad Dog Time (1996). V 90. rokoch minulého storočia získal americké občianstvo.


Zdroj: SITA, JVS Group, Hudba.sk
Foto: Facebook.com/paulankaofficial - Annie Leibovitz

Súvisiaci interpreti: Paul Anka