Spevák Aloe Blacc zverejnil nový videoklip ku skladbe The Man, v ktorej sa snaží inšpirovať ľudí, aby žili aktívne a vzali svoj život do vlastných rúk. V klipe vystupuje vo viacerých rolách - okrem iného sa zapája do protestu na ulici, hrá v jazzovom klube, či stvárňuje úspešného manažéra.

O réžiu videoklipu sa postaral Mathew Cullen, ktorý v minulosti pracoval s takými menami ako Adele, Jay Z, Katy Perry, Taylor Swift, Pink či Black Eyed Peas.

Aloe Blacc už 7. apríla vydá svoj tretí štúdiový album Lift Your Spirit, ktorý by mal obsahovať aj akustickú verziu piesne Wake Me Up. Tá vznikla v spolupráci s Aviciim.


Aloe Blacc sa narodil v roku 1979 v Kalifornii rodičom z Panamy. V 90. rokoch pôsobil s producentom Exilom v hip-hopovej formácii Emanon, s ktorou vydal šesť albumov. Sólovú kariéru odštartoval až v roku 2003 a ďalšie tri roky mu trvalo, kým na trh uviedol prvú vlastnú štúdiovku Shine Through (2006), pričom väčšinu z nej si aj sám produkoval. Vytúžený úspech sa ale nedostavil. Na ten si hudobník s občianskym menom Egbert Nathaniel Dawkins III musel ešte zopár rokov počkať.

Vo februári 2010 začala HBO vysielať seriál How to Make It in America, ktorého úvodnou piesňou bola skladba I Need a Dollar z albumu Good Things (2010). Tá spravila z Blacca v Európe, ale aj v Austrálii obrovskú hviezdu. Dostal sa s ňou do top 10 rebríčkov mnohých krajín, pričom v UK Charte ho len jedna priečka delila od prvého miesta. Najmä zásluhou tejto skladby si zahral na takých slávnych festivaloch ako Glastonbury alebo Montreaux a účinkoval v najsledovanejších amerických šou ako Later... with Jools Holland či Late Night with Jimmy Fallon.

Zdroj: Digitalspy.co.uk, archív Hudba.sk
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Aloe Blacc