Švédska speváčka a skladateľka Lykke Li plánuje 5. mája vydať svoj tretí štúdiový album s názvom I Never Learn. Na skrátenie čakania zverejnila videoklip ku skladbe Love Me Like I'm Not Made of Stone.

Podľa slov Lykke Li bude jej tretia nahrávka poslednou časťou albumovej trilógie, v rámci ktorej popísala život ženy v búrlivom období medzi jej 20. a 30. narodeninami. "Svoje dosiaľ vydané albumy považujem za trilógiu - prvou časťou bol môj debut Youth Novels a aktuálne CD bude záverom tejto kapitoly," uviedla v rozhovore pre NME.

"Všetko je to o mne a o vine, hanbe, bolesti a pýche, ktoré sú spojené s tým, že som ženou. Vždy som mala pocit, že ma ľudia nie tak úplne chápu. Keď ste ženou, súdia vás podľa vzhľadu alebo vecí, na ktorých mi príliš nezáleží. Chcem, aby ma ľudia videli ako speváčku a skladateľku a nie ako popovú hviezdu. Mám konečne pocit, že som našla svoj hlas," dodala. Nahrávka je inšpirovaná aj prostredím Los Angeles, kde ju pripravovala spolu s producentami Björnom Yttlingom a Gregom Kurstinom.


Lykke Li debutovala v roku 2007, keď vydala EP Little Bit. O rok neskôr už mala prvý album a stala sa novou hviezdičkou blogosféry. Na albume Youth Novels ponúkla príťažlivý mix elektroniky, popu a nezávislého pesničkárstva. Ihneď sa stala atrakciou alternatívnej scény a častou témou diskusií na hudobných serveroch. Pozíciu jednej z najzaujímavejších európskych speváčok potvrdila v roku 2011 albumom Wounded Rhymes. A dočkala sa aj slávy v komerčných rádiách, keďže úprava piesne I Follow Rivers bola veľkým hitom.

Tracklist albumu Lykke Li - I Never Learn:

1. I Never Learn
2. No Rest for the Wicked
3.Just Like a Dream
4. Silverline
5. Gunshot
6. Love Me Like I'm Not Made of Stone
7. Never Gonna Love Again
8. Heart of Steel
9. Sleeping Alone

Zdroj: Nme.com, Digitalspy.co.uk
Foto: Lykkeli.com

Súvisiaci interpreti: Lykke Li