Chcete sa pozrieť do takmer sto rokov starých vínnych pivníc a pod taktovkou DJs Veca, Haftomasa a kapely Lucifers sa v ich priestoroch zabaviť s členmi snowboardovej komunity? Tak poďte 18. marca na Spots #3!

Unikátny projekt, spájajúci neobvyklé miesta a umenie, sa dočká už svojho tretieho pokračovania. Spots #3 sa uskutoční v stredu 18. marca v dávno zabudnutých vínnych pivniciach Nemeckého kultúrneho domu v bratislavskej Rači. Jedna z najväčších pivníc svojho druhu bude hostiť subkultúru snowboardingu a najmä jeho počiatkov. Keďže priestory sa nachádzajú pod zemou, osadenstvo môže zotrvať dlhšie, bez rušenia nočného kľudu.

Okrem dídžejského tandemu Vec a Haftomas sa o hudbu postará aj živá kapela Lucifers – punk revival band založený členmi snowbordovej komunity spolu s hudobníkmi z Inekafe. Súčasťou podujatia bude aj uvoľnená talkshow Tomáša Hafnera s priekopníkmi slovenského snowboardingu. Vernisáž fotografií Boardlife zase predstaví najuznávanejších fotografov snowboardingu na Slovensku - Mata Rendeka, Petra Kubaľáka či Kuba Kríža. V rámci vernisáže uvidíte aj fotografie dalších autorov, ktorí sa venujú súvisiacim športom ako skateboard, wakeboard a surf. 

Špecialitkou večera bude prvý snowboard na Slovensku, vyrobený v roku 1981 surferom Robom "Rosim" Sitarom. Vznikol ešte v čase, keď sa nepoužívalo slovo snowboard, ale snurf – skôr však pripomína sánky z troch lyží a viazania. Vystavené budú aj ďalšie dosky, ako napríklad už reálny snowboard z roku 1989, s dizajnom vtedy aktuálnej revolúcie. Čakať vás bude aj šesť kubíkov snehu a snowboardovanie hlboko pod zemou v duchu "džibni si chladničku". Vysvetlenie pre nesnowboardistov - "jibing" je šmýkanie snowboardu na všetkom inom, len nie na snehu. 

Spots je prezentácia umenia na jedinečných miestach, o ktorých vačšina ľudí ani nevie, prípadne je nereálne sa tam dostať. Prináša stretnutia ľudí z kreatívnych oblastí. Minulý rok sa Spots konali dvakrát, naposledy sa na nich po tridsiatich rokov znova stretli Gumení chlapci, členovia prvej breakdance skupiny v celom komunistickom bloku, a zatancovali si na mieste, kde začínali - v podchode na Trnavskom mýte. Na prvom vydaní Spots v bývalých kúpeľoch Grössling sa zas predstavila špička aktuálneho grafického dizajnu a vystúpil Vladimír 518 z českej hip-hopovej skupiny PSH.

Informácie za Spots poskytla Ivana Šureková.

Foto: Jägermeister

Súvisiaci interpreti: Vec