Britská kapela Years & Years zverejnila novú verziu videoklipu a skladby Desire, ktorej pôvodné znenie vydali ako singel ešte v roku 2014 a neskôr aj na debutovom albume Communion (2015). V novej verzii piesne hosťuje aj švédska hudobníčka Tove Love, o vizuál sa postaral anglický režisér Fred Rowson.

Frontman zoskupenia Olly Alexander, ktorý si v klipe zameranom na ľudskú sexualitu aj zahral, k nemu na Facebooku aj na Instagrame zverejnil sprievodný otvorený list o tejto problematike.

"Mnoho popových videí s mužskou a ženskou interakciou, ktoré som videl, je zvyčajne zameraných na romantiku a to je super. Ja som za romantiku, ale priznajme si. Je tu oveľa viac sexuality a identít, ktoré si zaslúžia trochu žiarivej lásky v pop videu," uviedol 25-ročný rodák z Yorkshire. "Už dlho som chcel urobiť video s niekým z mojej queer rodiny a pri Desire bol ten správny čas. Každé video Years & Years má nejaké podobné prvky, ktoré obsahuje - magické svety, symboliku, pekné svetlá, a tentoraz som do tohto mixu chcel pridať sex. Takže áno, homosexuálni ľudia majú sex, ale nie len oni, to všetci ľudia," dodal.


K pôvodnej verzii skladby bez Tove Lo skupina v roku 2014 natočila jeden zo svojich prvých videoklipov. Dnes má viac ako 30 miliónov pozretí.


Formácia Years & Years vznikla v roku 2010 v Londýne a okrem Alexandra (vokály, klávesy) ju tvoria rodák z Holandska Emre Türkmen (syntetizátor) a Austrálčan Mikey Goldsworthy (basgitara), štvrtým koncertným členom je bubeník Dylan Bell. Na konte majú EP nahrávky Traps (2013), Real (2014), Take Shelter (2014) a Y & Y (2015) ako aj už spomínanú štúdiovku Communion (2015). Tú vydali po tom, ako sa im podarilo zvíťaziť v ankete BBC Sound of 2015, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka. Najúspešnejším singlom z albumu bola vlani skladba King, ktorá často znela aj v slovenskom éteri.

Zdroj: SITA (Nme.com, Digitalspy.com, archív)
Foto: Youtube