Siedmy finálový večer sa niesol v duchu domácich i svetových zamilovaných hitov. Paradoxne práve kolo venované love songom od seba oddelilo, v rámci súťaže, jediný milostný pár medzi finalistami. V kole, ktoré porotcovia označili za najnudnejšie, najlepšie obstál Martin Šafařík, na opačnom konci hodnotenia poroty aj divákov skončila Tereza Mandzáková, ktorá do Top 5 nepostúpila.

» Pozrite si veľký FOTOREPORT zo 7. finálového kola

Už prvej skladbou The Power of Love od formácie Frankie Goes To Hollywood, ktorá v coververzii mladučkej Britky Gabrielle Aplin nesie veľmi silný emotívny náboj, Tereza Mandzáková pohorela. "Táto pesnička je stvorená pre speváka, aby ukázal akúkoľvek škálu emócií. Začalo sa to výborne, ale celá pesnička sa niesla v jednej škále. Celú pesničku si našľapovala opatrne, s emóciami to veľa spoločného nemalo. Nejak ma to nezasiahlo," vyjadril sa Habera a v podobnom duchu jej výkon zhodnotili aj zvyšní dvaja porotcovia.

Reputáciu si nezlepšila ani druhou piesňou Vráť mi tie hviezdy, po ktorej odspievaní jej dokonca Habera na rovinu opísal jej šance zotrvať v súťaži. "Ty máš jednu smolu a to tú, že každý z tých súťažiacich, ktorí tu ostali, má silnejšiu charizmu ako je tá tvoja. V rámci spievania sú zaujímavejší. Výrazovo sa to nikam nepohlo, dnes si pre mňa kvôli tomuto vo veľkom nebezpečenstve a mám taký pocit, že máš na mále. Nezahviezdila si ani raz," uviedol Habera.

"Pre mňa to bolo také rozpačité. Čím ďalej, tým viac je cítiť, že ti niečo chýba," doplnil Soukup. "Pôsobilo to na mňa ako spievajúca modelka, než speváčka, ktorá vypadá krásne," vystihla Mandzákovej problém Farna. Mnohí diváci v jej vypadnutie dúfali už dávno a vlastne je zázrak, že sa "Miss SuperStar" dostala v speváckej súťaži tak ďaleko.



Hviezdou večera bol opäť Martin Šafařík

Kým Mandzáková počúvala na svoju adresu nie príliš lichotivé hodnotenia, jej milému Martinovi Šafaříkovi sa podarilo po druhýkrát za sebou podať najpresvedčivejšie výkony. V tento večer interpretoval pieseň Dotknu se ohně od kapely Lucie a skladbu What Goes Around... Comes Around z dielne Justina Timberlakea.

Práve druhý spomínaný song, ktorý pôvodne ani nemal spievať, z neho podľa Paľa Haberu spravil hviezdu večera. "Dnešný večer patrí tebe, ty si hviezda večera. Zaspievať takto Timberlakea s takými ťažkými falzetmi je ťažké. Ty si to dal tak, že to bolo presvedčivé,“ vychválil ho porotca. "Nielenže vypadáš super, začal si sa pohybovať, falzety silné, výborná pesnička. Najlepší výkon večera," pridala sa k nemu i Ewa Farna. "Odfrázoval si to senzačne, zase to bolo dobré. Toto bolo nielen zábavné ako Sabína, ale toto bolo aj dobré," uzavrel hodnotenie Ondřej Soukup.



Kukačka vzdal poctu kapele Olympic

Nedeľný večer bol vďaka Adamovi Kukačkovi aj poctou kapele Olymic a náhle zosnulému bubeníkovi Milanovi Peroutkovi, nakoľko Adam interpretoval jeden z najväčších hitov kapely – Jasná zpráva. "Spievaš čisto, prirodzene. Ja som cítil aj trošku smútku v tvojom prejave, čomu sa ani nedivím," reagoval Soukup na spomínanú nečakanú udalosť. "Bolo to výnimočné tvojou farbou, zaspieval si to veľmi dobre," vyjadril sa k spevákovmu výkonu Habera. Zároveň tiež vyjadril ľútosť nad hudobníkovým šokujúcim úmrtím: "Je nám strašne ľúto, čo sa stalo bubeníkovi Olympicu, rodine aj kapele držíme palce, aby sa vyrovnali s tým smútkom."



Nedeľné kolo sklamalo porotu

Ewa Farna, ale aj jej porotcovskí kolegovia sa počas priameho prenosu niekoľkokrát vyjadrili, že toto kolo nebolo ničím výnimočné, spevácke výkony boli priemerné a nezaznelo takmer nič, čo by ich zdvihlo zo stoličiek. "Väčšina z vás sa dnes potopila," vyjadril sa na margo výkonov Habera, ktorý kolo prirovnal k Titanicu. Slabší výkon ponúkla v oboch prípadoch Sabína Křováková, pieseň Ak nie si moja od Vaša Patejdla príliš nesadla Štefanovi Pčelárovi. Nezažiarila ani niekdajšia favoritka Veronika Stýblová, skôr naopak, svojím prejavom už začína porotu nudiť. Snáď po prvý raz porotu sklamal spomínaný Adam Kukačka, a to svojou druhou piesňou (Everything I Do) I Do It For You od Bryana Adamsa.

Uvidíme, či si zostávajúci piati finalisti vylepšia svoje pozície v ôsmom kole venovanom hitom 90. rokov. O tom, čo budú spievať, môžu svojím hlasovaním rozhodnúť aj televízni diváci na internetovej stránke televízie Nova.

Sabína Křováková - Love the Way You Lie (Rihanna)



Štefan Pčelár - Ak nie si moja (Vašo Patejdl)



Veronika Stýblová - Víš lásko (Iveta Bartošová)



Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: TV Markíza
Video: TV Markíza