Uplynulý týždeň bol na domácej scéne bohatý na nové klipy, keďže sa urodili až tri. Postarali sa o to Kontrafakt, Vec so Škrupom a tiež Zverina, pričom v prípade posledného menovaného šlo o spoluprácu s medzinárodným presahom. Kvalitné videá dorazili okrem toho aj zo zámoria, konkrétne od mien ako Pharoahe Monch, R.A. The Rugged Man či ¡Mayday! s Mursom.

Kontrafakt minulý týždeň v Bratislave uzavrel turné k novému albumu Navždy (viac o záverečnom koncerte v Refinery Gallery si môžete prečítať TU), pričom zároveň predstavil aj nové video. To vzniklo ku skladbe Kým neskapem v produkcii Acemana.

Kontrafakt - Kým neskapem

Vec a Škrupo si pripísali na konto ďalšiu spoluprácu. Táto dvojica totiž nahrala skladbu Máme všetko a následne k nej vznikol aj klip, ktorý je zároveň pozvánkou na Red Bull Tour Bus City Concerts. Na nich sa s touto dvojicou predstavia aj Martin Valihora a Oskar Rózsa, pričom koncerty odohrajú na streche upraveného autobusu. Viac informácií o tomto turné nájdete TU.

Vec & Škrupo - Máme všetko

Minule sme písali o kompilácii Hip Hop Žije 2014 v súvislosti so skladbou Chlad, ktorú nahrali pred chvíľou spomínaný Vec a Supa. No a dnes tu máme ďalšiu spoluprácu z tejto nahrávky, o ktorú sa postarali Zverina, Američan Lord Lhus a DJ Metys. Ide o track s názvom Kladzivo, ktorý produkoval Lkama a vzniklo k nemu aj video.

Zverina, Lord Lhus & DJ Metys - Kladzivo

Pharoahe Monch má už viac ako mesiac vonku svoj nový album PTSD: Post Traumatic Stress Disorder, no až teraz sa rozhodol vypustiť von aj prvý klip. Vizualizácie sa dočkal track Broken Again, v ktorom sa Monch venuje problému závislosti.

Pharoahe Monch - Broken Again

Common pokračuje v odhaľovaní skladieb z pripravovanej štúdiovky Nobody's Smiling, ktorú produkčne zastrešil jeho dlhoročný "spolupracovník" No I.D. Najnovšie sa dostala von vec s názvom Kingdom s hosťujúcim Vinceom Staplesom.

Common feat. Vince Staples - Kingdom

R.A. The Rugged Man si po nakrútení videa pre Taliba Kweliho a Raekwona znova sadol na režisérsku stoličku. Tentoraz však svoje filmárske schopnosti využil sám pre seba a natočil jeden z najpodarenejších klipov tohto roku. Konkrétne ide o vizuál k skladbe Definition Of A Rap Flow z jeho vlaňajšieho albumu Legends Never Die.

R.A. The Rugged Man - Definition Of A Rap Flow

¡Mayday! & Murs už o päť dní vydajú spoločný album s príznačným názvom ¡Mursday!, z ktorého už predstavili viacero ochutnávok. Pravdepodobne poslednou sa stala skladba Serge’s Song, ku ktorej už vznikol aj videoklip.

¡Mayday! & Murs - Serge’s Song

Homeboy Sandman patrí k najpracovitejším rapperom na scéne. Iba prednedávnom vydal EP White Sands a už podľa všetkého pripravuje nový projekt. Dokazuje to čerstvá skladba Atlantis, ktorú produkoval Blu.

Homeboy Sandman - Atlantis

Medzi známych workoholikov patrí aj producentom Statik Selektah, ktorý si na 19. augusta naplánoval vydanie nového albumu s názvom What Goes Around. Prvým singlom z neho sa stala skladba Carry On, v ktorej sa o lyrickú stránku postarali Joey Bada$$ a Freddie Gibbs.

Statik Selektah feat. Joey Bada$$ & Freddie Gibbs - Carry On

Punchline z EMC a producent Fokis ešte v roku 2009 vydali spoločné EP s názvom The Appetizer, na ktoré sa teraz rozhodli nadviazať nahrávkou The Dessert. Tá vyjde už o necelý mesiac a prvou ukážkou z nej sa stal track Hip Hop High, v ktorom hosťuje ďalší člen EMC Wordsworth.

Punchline & Fokis feat. Wordsworth - Hip Hop High

Autor: Miguel Mitchél
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Kontrafakt, Vec