Najprv spojila reggae a pop, potom prekvapila vianočným songom v štýle klasického soulu a R&B a do tretice protestovala proti stereotypom v rytmoch súčasnej hip-hopovej produkcie. Aj so svojím štvrtým singlom sa VeronikaS ukazuje v úplne inom svetle - namiesto angličtiny spieva po slovensky a žánrovo poslucháčov mätie ešte viac ako doteraz.

Pieseň s názvom Zmizol je totiž zvláštnym mixom žánrov a hudobných svetov. Na jednej strane obsahuje prvky balady s nádychom folklóru, čím aj vďaka podobnosti hlasu s Jankou Kozákovou trochu pripomína tvorbu z ostatného albumu kapely Mukatado. V refréne však nastupuje inšpirácia hip-hopom a elektronický beat.

"Zmizol považujem ja osobne za veľmi srdcovú záležitosť. Opisovala som niečo, čo ma dlhodobo trápi. A to konkrétne strata hodnôt s ktorými prichádzame na svet. Keď sme boli mladší, chceli sme veľmi prirodzené veci ako nájsť lásku či byť šťastní. A tá doba, ktorú žijeme nás tlačí do nejakého konzumného módu. Akoby sme sa strácali. Niekedy sa v tom strácam aj ja, tak som to potrebovala nejako opísať," vysvetľuje Veronika Strapková alias VeronikaS, ktorú si môžete pamätať z tímu Majka Spirita v minuloročnom Hlase Česko Slovenska.

VeronikaS pri natáčaní klipu Zmizol Zdroj: Spirit Music

Mladá speváčka a skladateľka, ktorá sa po súťaži stala zatiaľ jedinou ženskou členkou raperovej hudobnej značky Spirit Music, si všetky texty píše sama a práve tie určujú aj jej doterajšie rôznorodé hudobné smerovanie. Najnovšia pieseň je tak podľa ústredného motívu rozdelená do dvoch kontrastných častí, ktoré reprezentujú dva svety - ten ideálny a ten skutočný.

Ich kontrast vyjadruje aj produkcia, o ktorú sa postaral Esso, a videoklip, ktorým režisér Miniboj Killa dokazuje, že v umení je možné miešať aj zdanlivo nespojiteľné svety. "Pre mňa osobne je najpodstatnejšie, aby hudba odrážala vnímanie interpreta, aby vznikla v atmosfére, ktorú potrebuje. Preto sme s Essom nechceli vytvárať niečo, čo nevyhnutne musí zapadnúť do nejakej šablóny. Chceli sme vytvoriť niečo, čo bude mať zmysel ako celok," dodáva speváčka.


Informácie a fotografie z nakrúcania pre Hudba.sk poskytol manažér speváčky Marián Baláž zo Spirit Music. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Youtube / Miniboj Killa (titulný obrázok), Spirit Music (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Lana Del Rey