Sobota 23. novembra bude pre fanúšikov klubovej scény doslova sviatkom. Nu Spirit Club, ktorý je lídrom importu kvalitnej (nielen) elektronickej hudby zo sveta do Bratislavy, a pravidelná akcia MidnightDubs totiž budú oslavovať spoločné narodeniny. Hviezdnym gratulantom bude hudobný chameleón Jimmy Edgar.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Na Slovensko sa zástupca prestížnych labelov Warp Records, Studio !K7 či Hotflush Recordings vracia viac než tri roky po svojej premiére. Aj prvýkrát ho pozval bratislavský Nu Spirit a keďže išlo o nezabudnuteľnú noc, voľba hlavnej hviezdy na oslavu 4. narodenín klubu bola jasná.

Tentokrát sa u nás Jimmy Edgar zastaví v rámci svetového turné Ultramajic Tour 2013 a oslavovať sa budú aj tretie narodeniny klubovky MidnightDubs. Tá do bratislavských klubov priniesla v posledných rokoch mená ako Scuba, Loefah, Dark Sky, Blawan, Instra:mental, dBridge & SP:MC či Kryptic Minds.

Čakanie na akciu si môžete skrátiť záznamom z vynikajúceho setu Jimmyho Edgara v rámci projektu Boiler Room. Akcia sa uskutoční v nových priestoroch Nu Spirit Clubu na Štúrovej 3 v pasáži Luxor.


Techno, house, electro-funk aj bass music

Jimmy Edgar s hudbou začal v ranom veku - už ako 15 ročný hrával v rodnom Detroite po boku velikánov techno scény ako Juan Atkins, Kevin Saunderson či Derrick May. Tým sa jeho záujem o hudbu len prehĺbil a svoj prvý track vydal na rešpektovnom nemeckom vydavateľstve Poker Flat v roku 2002, keď mal 19 rokov. Neskôr začal vydávať singel a EPčka na značke Warp Records, kde v roku 2006 debutoval albumom Colour Strip.

V júli 2010 uzrel vďaka labelu Studio !K7 svetlo sveta vynikajúci, sexom nabitý album XXX, ktorý mu vyniesol označenia ako "kráľ electro-funku" alebo "Prince elektronickej hudby". Práve výnimočný druhý album predstavil aj v októbri 2010 pri svojej premiére na Slovensku.


Tretia nahrávka Majenta (Hotflush, 2012) je opäť viac orientovaná na house a techno, no najnovšie počiny tohto umelca sú opäť viac experimentálne a ovplyvnené súčasnou bass music. Zaujímavý je najmä projekt JETS, v ktorom spojil svoje sily so zdanlivo veľmi odlišným, no nemenej zaujímavým producentom. Je ním Travis Stewart a.k.a. Machinedrum, s ktorým Edgara spája dlhoročné priateľstvo.

Novinkou Jimmyho Edgara aj je založenie vlastného labelu Ultramajic, na ktorom už stihol vydať svoj najnovší singel Hot Inside dokonale spájajúci starý a nový zvuk klubového undergroundu. V Bratislave by mala odznieť aj pripravovaná novinka s názvom Mercurio, ktorá vyjde 18. novembra.

Okrem Jimmyho Edgara vystúpi na narodeniných MidnightDubs a Nu Spirit Clubu aj slovenský dídžej a producent Barbie Idijot (Wilsonic, Live or Dive) a kompletná zostava rezidentov v zložení Ronin, Kepikei, John Doe a Wuuk. Vizualizácie bude mať pod kontrolou Stix.

Line-up:
(Nu Spirit Club, 23. novembra 2013)

Jimmy Edgar (Warp, !K7, Hotflush, Ultramajic / USA) 
Barbie Idijot (Wilsonic, Live or Dive)
Kepikei (Sonic District, Top Billin, Voodoo Village, MND) 
Ronin (MND)
John Doe (MND)
Wuuk (MND)

Lístky sú v predaji na stránke Predpredaj.sk


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol John Doe z MidnightDubs a Peter Bezák z Nu Spiritu.

Súvisiaci interpreti: Jimmy Edgar