Iba 17-ročná Angličanka Bridget Moran si podmanivým spôsobom získala priazeň slovenských fanúšikov. V rámci svojho zaujímavého medzinárodného projektu s názvom Borders nahrala na Youtube svoje prevedenie hitu Mandolína od Adama Ďuricu a počet pozitívnych reakcií prekvapil aj ju samotnú.

Bridget Moran sa na svojom Youtube kanáli už niekoľko mesiacov venuje coververziám najrôznejších piesní z celej Európy. Jej cieľom je nahrať piesne v každom európskom jazyku, hoci sama ovláda len angličtinu a francúzštinu. Dosiaľ už prespievala skladby z Nórska, Portugalska či Islandu. Jej najnovším videom je coververzia hitu Adama Ďuricu - Mandolína.

Prečítajte si: Cesta Adama Ďuricu: od SuperStar k skutočným hitom

Talentovaná dievčina sa vďaka nemu za posledný týždeň stala hitom slovenského internetu - písali o nej viaceré médiá a bola dokonca aj v televíznych novinách. Sympatie si získala aj tým, že na stovky pozitívnych komentárov na Youtube odpovedá aj v slovenčine. Pomáha si pri tom službou Google Translate, ktorú podľa vlastných slov využíva aj na prekladanie textov jednotlivých skladieb: "Thank you for all your lovely comments! They really mean a lot to me!! :) Ďakujem vám za všetky vaše krásne komentáre! Oni vlastne znamená pre mňa veľa !! :)"

Na netradičný cover upozornil pred pár dňami aj samotný Adam Ďurica. "Dostal som perfektný novoročný pozdrav od anglickej pesničkárky Bridget Moran, ktorá ako ona hovorí vo videu, omylom narazila na pesničku Mandolína a tak sa jej zapáčila, že ju prespievala na Youtube. Musím povedať, že má rozkošnú slovenčinu. Takýto novoročný štart sa mi páči," napísal spevák na svojom Facebooku. Aj vďaka tomu sa coververzia tejto slovenskej piesne sa stala speváčkiným najsledovanejším videom. Aktuálne (v čase zverejnenia článku) má viac ako 36-tisíc pozretí, vďaka čomu Mandolína za necelý týždeň od zverejnenia prekonala skladbu v nórčine, ktorá sa doteraz držala na čele sledovanosti v rámci jej Youtube kanálu.


Bonus: Spomínate si? V roku 2010 mala veľký úspech coververzia hitu Horehronie v podaní reggae kapely Cornerstone Roots z Nového Zélandu. Skupina ju okrem rádia predstavila naživo aj na hlavnom pódiu Uprising Reggae Festivalu. Ktovie, možno raz Slovensko navštívi a odohrá koncert aj sympatická Bridget.


Text: Hudba.sk
Foto: Youtube