Britský hudobník Billy Idol vystúpi 20. júna v Bratislave. 58-ročného speváka a skladateľa bude počas koncertu v Aegon Aréne NTC sprevádzať kapela, ktorej členom bude aj gitarista Steve Stevens. Práve z ich spolupráce vzišli hity ako Rebel Yell či Eyes Without a Face, ktoré môže mladšia generácia poznať aj vďaka coververziám od nemeckej skupiny Scooter.

Okrem spomínaných skladieb by počas večera mali zaznieť aj piesne ako Dancing With Myself a White Wedding. Vstupenky na koncert sú od dnes (12.2.) v predaji.

AKCIA: Pri kúpe dvoch a viac vstupeniek v rámci jednej objednávky dostanete od nás CD zdarma! Ich počet je limitovaný na 200 kusov, preto neváhajte, aby sa Vám ešte ušlo. Akcia platí len v prípade online nákupu. O spôsobe vyzdvihnutia CD budete informovaní emailom. 

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Billy Idol sa narodil ako William Michael Albert Broad 30. novembra 1955. V roku 1976 pomáhal zakladať punk-rockovú kapelu Generation X. Neskôr formáciu opustil a v roku 1981 v New Yorku odštartoval sólovú dráhu. Na konte má zatiaľ sedem štúdioviek, pričom zatiaľ posledný, vianočný album s názvom Happy Holidays, vydal v roku 2006.

Počas kariéry získal jednu Brit Award, trikrát ho nominovali na cenu Grammy a desaťkrát na MTV Video Music Award, pričom za videoklip ku skladbe Cradle of Love toto ocenenie aj získal. V súčasnosti pracuje na novom albume a plánuje tiež vydať autobiografiu Dancing With Myself.

Billy Idol s kapelou sa deň po Bratislave predstavia aj v pražskej Incheba aréne, pričom lístky na tento koncert sa už dajú kúpiť za 990 Kč (v prepočte približne 36 eur).


Zdroj: SITA (xl.sk, iDnes.cz, archív)
Foto: Billyidol.net

Súvisiaci interpreti: Billy Idol