Aj napriek tomu, že Beach Boys robia hudbu viac ako polovicu storočia, pokračujú vo svojej jazde na vlnách, ktorá nemá obdobu v americkej hudobnej histórii. Ich energiu si budú môcť užiť aj fanúšikovia v Prahe, kde Beach Boys vystúpia 16. júna. Po 50 rokoch sa tak vrátia do Lucerny.

Na čele Beach Boys stoja Mike Love a Bruce Johnston, kapelu doplňujú ich Jeffrey FoskettTim BonhommeJohn CowsillKeith HubacherScott Totten Christian Love. Spoločne udržujú dedičstvo tejto americkej ikonickej kapely. Na pražskom koncerte nevystúpia Brian Wilson, Al Jardine ani David Marks. 

Turné odštartujú 25. februára v USA. Do Európy sa premiestnia 14. júna, keď vystúpia na španielskom Legends Festivale. Zavítajú tiež do Nemecka, Dánska, Veľkej Británie, Francúzska či Belgicka. 


Beach Boys sa stali synonymom pre životný štýl Kalifornie a americkou ikonou pre fanúšikov po celom svete. Od čias, keď spevák Mike Love napísal text k prvému ich hitu Surfi n (1961), dosiahli desiatky hitov kapely na prvé priečky v hitparádach a stali sa večnými hymnami americkej mládeže: Surfi n 'USA, Surfer Girl, Fun, Fun, Fun, I Get AroundHelp Me RhondaBarbara AnnGood Vibrations, Wouldn’t It Be Nice, Rock and Roll Music a Kokomo.

Kapela predala viac ako 100 miliónov albumov po celom svete a získala 33 ocenení RIAA za zlaté a platinové predaje svojich nahrávok. Beach Boys obdržali tiež cenu Grammy za celoživotný úspech a boli uvedení do Rock & Rollovej siene slávy.

Počas viac ako piatich dekád trvajúciej kariéry odohrali viac koncertov než akákoľvek iná významná rocková kapela v hudobnej histórii. Ich kompilácia Sounds Of Summer: The Very Best Of The Beach Boys, ktorá obsahuje 30 najväčších hitov skupiny, bola ocenená trojnásobnou platinou a len v Amerike jej predali viac ako 3 milióny kusov.


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Petr Novák z usporiadateľskej agentúry Live Nation Czech Republic. Tlačovú správu sme doplnili a upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Beach Boys