Víťazka Veľkej ceny Eurovízie z roku 2012 dáva o sebe počuť po dvoch rokoch. Na novom albume, ktorý vyjde ešte tento rok, spolupracovala okrem stálych skladateľov aj s novou senzáciou minulého roka Keiszou.

Švédka Loreen prerušila dvojročné ticho a prináša nový singel. Skladba Paper Light (Higher), ktorá vyjde ako singel 9. marca, ukazuje speváčku v menej depresívnych polohách, než sme boli zvyknutí na albume Heal (2012). Ľahká dance-popová pieseň na podklade klavírneho riffu by mala byť pozdvihujúcou hymnou o ľahkosti bytia.

Novinka je predzvesťou albumu Paperlight, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta v tomto roku, avšak bez špecifikovaného dátumu. Podľa zatiaľ dostupných informácií by sa na ňom mala podieľať aj kanadská speváčka Kiesza, ktorá nedávno skladala piesne aj pre Rihannu či Jennifer Hudson. 

Propagácia nasledovníka úspešného debutu (recenzia) začala svojou prvou fázou v zasneženom parku vo Švédsku, kde vypúšťali čínske papierové lampióny. Druhá fáza pokračuje na zastávke metra Zinkensdamm v Štokholme, kde podľa oficiálnej tlačovej správy Loreen plánuje vytvoriť ďalší "symbolický fenomén". Do týchto projektov sa fanúšikovia môžu prihlásiť prostredníctvom formulára na speváčkinej webstránke.



Autor: Marek Majzon
Foto: Facebook.com/LoreenTalhaoui

Súvisiaci interpreti: Loreen