V rámci Prežijú len milenci tour priniesla Katka Knechtová na začiatku jari do slovenských klubov pôsobivú šou s malým orchestrom, ktorá asi nikoho nemohla nechať chladným. V samotnej speváčke ešte doznievajú prežité emócie, na jeseň si ich chce zopakovať v ďalších mestách, no chystá aj koncertný album.

"Pocity, ktoré mám, sú veľmi intenzívne. S Adamom Kurucom (klavirista, skladateľ a aranžér, pozn. red.) sme pol roka pracovali na aranžmánoch, potom sme cvičili v niekoľkých etapách a dlhé mesiace sa pripravovali. Chceli sme, aby sa tie koncerty dostali fanúšikom pod kožu a dokázali ich poriadne precítiť. Odo mňa si tento nový štýl vyžaduje obrovskú koncentráciu. Nie je to klasický koncert, musíme byť s ostatnými hudobníkmi naviazaní jeden na druhého, vnímať sa, počúvať... Našim cieľom bolo energiu prežiť a poslať ju na ľudí. Po každom vystúpení sme boli šialene nabití energiou," vysvetľuje Katka Knechtová.

Prečítajte si: Katka Knechtová v Bratislave obnažila svoju hudobnú dušu

Katka Knechtová a Adam Kuruc - Prežijú len milenci Zdroj: Monika KúdelováKatarína Knechtová a Adam Kuruc sa hudobne našli

Napriek prvotným obavám sa Katke, ktorá tentoraz koncertovala s malým orchestrom, podarilo to, čo chcela. Celé turné bolo pre ňu aj fanúšikov silným umeleckým a emotívnym zážitkom. "Som veľmi milo prekvapená tým, ako to ľudia prijali. Úplne nevedeli, na čo idú, aj keď som avizovala, že chystám niečo celkom iné, ako dosiaľ poznali. Na niektorých koncertoch fanúšikovia plakali, inde sedeli šokovaní s otvorenými ústami a v ďalšom meste si len jednoducho užívali zábavu. Bolo to rôznorodé," dodáva sympatická hudobníčka, ktorá sa popri práci na svojom albume a turné stihla podieľať aj na novom albume českej divy Lucie Bílej.

Repertoár bol mixom starších Katkiných hitov a noviniek z minuloročného albumu Prežijú len milenci. "Pri výbere piesní som sa riadila intuíciou a brala som do úvahy aj koncept koncertu. Ale menilo sa to za behu. Najskôr som si napríklad vôbec nevedela predstaviť, ako by v tejto novej úprave znel Motýľ hlavolam, ale tak veľmi som si želala, aby na koncertoch nechýbal, že sa nám ho nakoniec podarilo prearanžovať."

"My s Adamom sme mali šťastie, že sme sa streli ako osobnosti, ktoré na seba vedia naviazať a podobne prežívajú veci. Naša spolupráca bola na veľmi dôvernej úrovni," prezradila Knechtová, ktorá sa rozhodla spoluprácu s talentovaným hudobníkom vydať aj na nosiči. "Všetky koncerty sme nahrávali, urobíme z nich mix a na jeseň vydáme live CD," dodala. Pre veľký úspech tiež plánuje na jeseň pokračovanie Prežijú len milenci tour. Ešte predtým si fanúšikovia môžu Katku v tejto podobe vypočuť 23. júna v Trenčíne.

Rozhovor: S Katkou Knechtovou o kráse hudby, koncertných výzvach i minulosti v Pehe

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z Propaganda House. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach speváčky www.katarinaknechtova.com a www.facebook.com/katarinaknechtovaofficial.

Foto: Marko Erd - Hudba.sk (titulná fotografia), Monika Kúdelová (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová