Írska speváčka Sinéad O'Connor čelí žalobe na urážku na cti, ktorú na ňu podal americký herec, komik a moderátor Arsenio Hall. Štyridsaťdeväťročná interpretka totiž nedávno na sociálnej sieti Facebook uviedla, že moderátor poskytoval drogy zosnulému hudobníkovi Princovi.

"Dve slová pre DEA (Národný úrad pre kontrolu obchodu s drogami, pozn. SITA), ktorý pátra po tom, odkiaľ bral celé desaťročia Prince drogy... Arsenio Hall. Každý, kto si myslí, že Prince nebol dlhodobým užívateľom tvrdých drog, nežije v realite," uviedla speváčka a dodala, že Halla nahlásila aj na políciu. Interpretka takisto vyhlásila, že jej herec pred rokmi podal návykové látky v dome Eddieho Murphyho.

Herec a zabávač, známy z filmov Cesta do Ameriky (1988), Harlemské noci (1989), Čierny dynamit (2009) alebo zo seriálu Policajt z L.A. (1998 - 2000), obvinenia odmieta a od speváčky žiada odškodné päť miliónov dolárov (v prepočte takmer 4,4 milióna eur). "Zlomyseľné vyjadrenia Sinéad O'Connor nie sú v žiadnom prípade pravdivé. Nechutné obvinenia zo strany O'Connor, ktorá tvrdí, že Hall má niečo spoločné s týmto vyšetrovaním, sú podlé a vymyslené klamstvá," reagovali právni zástupcovia moderátora v súdnych dokumentoch.

Podľa najnovších správ mal Prince v tele v čase úmrtia liek proti bolesti. Federálne úrady, vrátane Národného úradu pre kontrolu obchodu s drogami, v stredu potvrdili, že sa zapoja do vyšetrovania úmrtia hudobníka, ktorý zomrel 21. apríla vo veku 57 rokov. Ich úlohou je skúmať nelegálne užívanie či prípadné nelegálne obchodovanie s liekmi na predpis. Zosnulý spevák, multiinštrumentalista a skladateľ je autorom hitu Nothing Compares 2 U, ktorý preslávila práve Sinéad O'Connor.


Zdroj: SITA (Abcnews.go.com, archív)
Foto: AP Photo/Casper Dalhoff, Polfoto

Súvisiaci interpreti: Sinéad O'Connor