Doslova šok spôsobil koncom minulého týždňa Dr. Dre, ktorý oznámil, že tento piatok vydá po dlhých 16 rokoch nový album. Nepôjde však o dlhoočakávaný Detox, ale úplne novú nahrávku s názvom Compton: A Soundtrack. S novinkami sa okrem toho prihlásili aj ďalšie legendy, a to Public Enemy a Warren G.

Dr. Dre vydal naposledy album ešte v roku 1999 a následne ohlásil práce na nahrávke Detox. Tá však doteraz nevyšla a ako teraz niekdajší člen N.W.A prezradil, ani nikdy nevyjde. Dôvodom je fakt, že s ňou jej autor nebol spokojný. Namiesto toho však už zajtra ponúkne novinku Compton: A Soundtrack, k nahratiu ktorej ho inšpirovala snímka Straight Outta Compton. Tá rozpráva práve príbeh spomínanej skupiny N.W.A. Viac o novom albume si môžete prečítať TU.

Public Enemy vydali pred necelým mesiacom nový album Man Plans God Laughs, na ktorom nájdete aj skladbu No Sympathy From The Devil. Práve tá sa teraz dočkala vizuálneho spracovania.

Public Enemy - No Sympathy From The Devil

Zaujal aj Kendrick Lamar, ktorý ponúkol ďalšie video k albumu To Pimp A Butterfly. Tentoraz však nenakrútil klip k plnohodnotnej skladbe, ale prekvapivo ku krátkemu tracku For Free? (Interlude).

Kendrick Lamar - For Free? (Interlude)

Warren G dnes vydáva EP s názvom Regulate... G Funk Era Part II, ktoré je pokračovaním jeho debutového albumu Regulate... G Funk Era z roku 1994. Pred niekoľkými dňami ponúkol z novinky ukážku Keep On Hustlin', v ktorej hosťujú Jeezy a Bun B, pričom track obsahuje aj archívny vokál zosnulého Nate Dogga.

Warren G feat. Jeezy, Bun B & Nate Dogg - Keep On Hustlin'

Game plánuje tento rok vypustiť album The Documentary 2, z ktorého už predstavil viacero singlov. Jedným z nich bola skladba 100 s hosťujúcim Drakeom. Teraz k tejto spolupráci vzniklo aj video.

Game feat. Drake - 100

Novú štúdiovku má tento rok v pláne vydať aj KiD CuDi. Novinka bude niesť názov Speedin Bullet To Heaven, no jej termín vydania Cudder zatiaľ neoznámil. Namiesto toho však vypustil prvý singel s názvom Confused.

KiD CuDi - Confused

Joell Ortiz a !llmind majú už takmer mesiac vonku vynikajúci spoločný album Human, ku ktorému už nakrútili video ku skladbe Latino Pt. 2. Teraz sme sa dočkali aj druhého vizuálu, ktorý vznikol k tracku Lil' Piggies.

Joell Ortiz & !llmind - Lil' Piggies

Ako sme písali nedávno, Guilty Simpson momentálne pracuje s producentom Katalystom na zatiaľ nepomenovanom albume. Z neho sme už počuli track Vanguard Organization a teraz dorazila aj druhá ochutnávka s názvom Animal.



V Detroite ešte chvíľu zostaneme, keďže producent Apollo Brown ohlásil na 25. septembra vydanie novej štúdiovky Grandeur. Na ňu si pozval mená ako Sean Price, Reks, Masta Ace, Evidence, Ras Kass či M.O.P. Poslední menovaní hosťujú v tracku Detonate, ktorý je zároveň prvou ukážkou z albumu

Apollo Brown feat. M.O.P. - Detonate

Gangrene už o osem dní vydajú nový album You Disgust Me, z ktorého naposledy ponúkli vtipný klip k trakcu Driving Gloves. Teraz zas ponúkli ďalší singel Reversals.

Gangrene - Reversals

Locksmith zverejnil už piate video z nového albumu Lofty Goals, ktorý je vonku od 30. júna. Najnovšie sa vizuálu dočkala otváracia skladba Lessons.

Locksmith feat. Braden Blair - Lessons

Na záver si dáme ešte novú skladbu od Alicie Keys s názvom 28 Thousand Days. Malo by ísť o prvý singel z jej pripravovanej novej štúdiovky, ktorej názov ani termín vydania zatiaľ neprezradila.

Alicia Keys - 28 Thousand Days

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.beattips.com

Súvisiaci interpreti: Dr. Dre, Public Enemy