Prešovčania oficiálne spustili predpredaj nového špeciálneho albumu 3x4=13 a ohlásili turné na túto jeseň. Pozostávať má s 18 zastávok. Začína sa dvoma koncertmi 14. a 15. októbra v bratislavskom klube Randal. Jesenná koncertná šnúra k pripravovanej novinke skončí 26. novembra v Trenčíne.

V súvislosti s už spusteným predpredajom novinky 3x4=13, ktorá bude obsahovať známe skladby skupiny Chiki Liki Tu-a upravené pre veľkú dychovú sekciu, coververzie a live nahrávky, majú fanúšikovia kapely na výber z dvanástich balíčkov. "Opäť sme to postavili na podpore kapely od stiahnutia digitálneho albumu cez reálny nosič až po extrémizmus typu krstný rodič alebo súkromný koncert. Opäť budú k dispozícii originálne tričká súvisiace s vizuálom aktuálnej platne," upresňuje basgitarista.

Fanúšikovia nájdu svoje balíčky v deň vydania albumu 10. októbra prostredníctvom pošty, kam skupina pôjde podľa slov Martina Višňovského s obsiahlou zásielkou už po štvrtýkrát"Spolupracuje sa nám dobre, len keď vidím, že teraz nechcú rozposlať informácie o Bašternákovi, tak mi je z toho smiešno a dúfam, že za ten čas sa nestane aj nám to, že budeme nepovolenou skupinou v tejto republike, a tým pádom ani nám nebude chcieť pošta poslať balíčky. Ozývajú sa nám ľudia z rôznych kontinentov. Človeka aj prekvapí, keď mu prídu peniaze napríklad z Kanady. Len či nás nezakážu práve kvôli tomu, že nás podporujú zahraniční kapitalisti?"

Za túto jeseň si skupina pripíše na svoje konto ďalších osemnásť koncertov,  z ktorých budú dva krstné, jeden v Bratislave a druhý v Prešove. Skupina sa tiež krátko predstaví v susednej Českej republike, momentálne iba na koncertoch v Prahe a Olomouci. "Jazdili sme aj väčšie turné, už len pri samotnej žltej platni. Ale po všetkom, čo sa odohralo za posledný rok aj pol, nielen koncertne, ale aj vydaním albumu, reedícií a live DVD, rozhodli sme sa, že to spravíme len na tomto úseku a nebudeme viac dupať na plyn. Dalo by sa to, ale bolo by to asi na škodu veci," pozýva Martin Višňovský na koncerty.

Oveľa viac vystúpení skupina odohrá v českých mestách na jar, pribudnú ďalšie zastávky na Slovensku a skupina zavíta aj do okolitých krajín.

Chiki Liki Tu-a 3x4=13 Tour:  

14. 10. - Bratislava, Randal
15. 10. - Bratislava, Randal
18. 10. - Trnava, Artklub
19. 10. - Praha, Rockcafé
20. 10. - Olomouc, 15minut
21. 10. - Piešťany, Žiwell
22. 10. - Brezno, Bombura
4. 11. - Prešov, Christiania
5. 11. - Prešov, Christiania
10. 11. - Košice, Collosseum
11. 11. - Martin, Mestská scéna
12. 11. - Žilina, Smer club
17. 11. - Banská Bystrica, Klub 77
18. 11. - Ružomberok, Relax čajovňa
19. 11. - Lučenec, Pivovar Franz
24. 11. - Nitra, Music a café
25. 11. - Kremnica, Akropola
26. 11. - Trenčín, Klub Lúč  

Redakciu za kapelu Chiki Liki Tu-a informoval Edo Kopček.

Foto: Lousy Auber - Grape Festival

Súvisiaci interpreti: Chiki Liki Tu-a