Slovenský producent Pišta Královič alias FVLCRVM, inak tiež spevák a multiinštrumetalista progresívnych Nvmeri, sa stíha popri domovskej kapele venovať aj svojmu sólovému projektu. Najnovším počinom je singel Jet City, ktorý sa objaví na jeho druhom EP s plánovaným vydaním začiatkom roka 2016 na austrálskej značke Never Slept.

Novinka Jet City sa už od septembra pravidelne objavovala v setoch popredných mien súčasnej tanečnej elektroniky ako sú francúzsky dídžej Big Dope P či Angličan Bobby Tank. Singel, ktorý spája mäkkosť organických zvukov a samplovaných vokálov s euforickou tanečnou energiou beatov a syntetizátorov, tak ešte pred oficiálnym vydaním znel v kluboch a na festivaloch v Londýne, Barcelone, Viedni či Varšave.

Samotný FVLCRVM sa práve vrátil z Paríža, kde spolu s pražským producentom Nobody Listen mapovali dianie na Red Bull Music Academy, jednom z najznámejších eventov na planéte zameraných na vzdelávanie a spoluprácu producentov. Práve oni dvaja sa totiž od aktuálneho ročníka stali ambasádormi akadémie pre Česko a Slovensko, ktorí budú pomáhať pri ďalších aktivitách u nás, ktoré so sebou táto udalosť nesie. Ako jeden z najinovatívnejších slovenských producentov, ktorý si získava čoraz väčší rešpekt aj v zahraničí, si FVLCRVM túto pozíciu jednoznačne zaslúži.



Text: Hudba.sk, pm (zdroj: FVLCRVM)
Foto: Katarína Bell