Ako sa americký X Factor blíži ku koncu, prekvapuje divácke hlasovanie každým týždňom viac a viac. Všetky kategórie okrem Cowellovej kategórie skupín už prišli o svojich favoritov. Po vypadnutí Lillie McCloud a Josha Leviho opustila súťaž i ďalšia favoritka Rion Paige. Vypadla aj Ellona Santiago a súťaž tak ostala bez dievčat.

Demi Lovato sa stala prvou porotkyňou amerického X Factoru, ktorá kompletne prišla o svoj tím. Skutočnosť, že stratila obe svoje nádeje v jeden večer, bola aj pre ňu samotnú veľkým šokom. V úvode eliminácie sme sa tradične najprv dozvedeli meno toho, kto sa na základe diváckych hlasov zosunul na samotný chvost rebríčka.  

Tento osud čakal na Ellonu Santiago, ktorej vypadnutie bolo pre viacerých šokom. Prekvapivo tak zo súťaže odišla mladá speváčka, ktorá sa dlhodobo mohla pýšiť tým, že spomedzi všetkých svojich konkurentov v súťaži má práve ona každý týždeň najvyššiu sledovanosť na Youtube. To vyvolalo dojem, že je o jej vystúpenia zo strany divákov veľký záujem, rozhodujúce sú ale v konečnom dôsledku divácke hlasy, ktorých tento týždeň nebolo dosť na postup.  

Ellona pritom oboma skladbami spôsobila, že z nej bola štvorica porotcov nadšená. Hovorili o nej ako o dive, či ako o veľmi talentovanej speváčke. Demi jej dokonca povedala, že Amerika by za ňu mala hlasovať, pretože si to zaslúži. Amerika sa však rozhodla inak a poslala Ellonu domov.    


Víťazkou kategórie iba na pár minút  

Vypadnutím Ellony Santiago sa Rion Paige stala víťazkou v kategórii dievčat tak, ako sme od začiatku predpokladali. Rion si však zrejme túto skutočnosť ani nestihla uvedomiť a už sa ocitla v eliminácii. O svoju záchranu bojovala už minulý týždeň, kedy proti nej stál Josh Levi. Vtedy jej ešte porotcovia dali šancu. Aj v tomto týždni sa postavila proti kategórii chlapcov, z ktorej o svoju záchranu spieval Carlito Olivero.  


To, koho by poslali domov Demi Lovato ako mentorka Rion a Paulina Rubio, ktorá je mentorkou Carlita, bolo vopred jasné. O speváčkinom odchode domov teda rozhodli predovšetkým Kelly Rowland a Simon Cowell, ktorí vyslovili v súvislosti s tým, koho poslať domov práve meno Rion Paige. O jej vypadnutí ale zjavne nerozhodla iba skladba o záchranu, ale aj oba výkony z predchádzajúceho dňa.    

Ako prvú skladbu počas stredajšieho priameho prenosu ponúkla skladbu Carrie Underwood See You Again, pri ktorej ju Simon Cowell upozornil, že si nezvolila práve najlepšie. "Myslím, že druhý song bude lepšou voľbou," dodal. A mal pravdu, druhé vystúpenie so skladbou Glass od Thompson Square bolo omnoho silnejšie. Kelly RownaldDemi Lovato mali počas neho zaslzené oči. "Bolo to oveľa lepšie než prvý song. Cítil som každé slovo. Toto sa ti hodí lepšie, malo to väčšiu hĺbku," porovnal prvý a druhý výkon Simon Cowell. No ani vylepšená reputácia Rion Paige v súťaži neudržala.  


Aktuálne má najviac želiezok v súťaži Simon Cowell, ktorý sa pýši dvojicou Alex & Sierra a skupinou Restless Road, medzi ktorými je len ťažko prstom ukázať na favoritov. Paulinu Rubio ešte drží nad vodou Carlito OliveroKelly Rowland má pod svojimi krídlami čím ďalej tým viac zaujímavého Jeffa Gutta. No a Demi Lovato si v porote až do konca súťaže posedí už iba pasívne, bez mentorovania. Ktorí z porotcov ju bude nasledovať?

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Thexfactorusa.com